Marion ja hänen miehensä Kalle Munck leipovat yhdessä. Laulajan keikkapäivien väliin mahtuva leivontahetki rentouttaa.

Yleensä Marion ja Kalle ryhtyvät leipomaan spontaanisti. Kun tuntuu, että nyt olisi aikaa asettua kotiin ennen Marionin seuraavaa keikkaa. Marionin aviomies ja manageri, Kalle Munck, osasi leipoa hyvin jo ennen kuin heistä tuli pari. Se on asia, jota Marion arvostaa.

Molemmat ovat sitä mieltä, että kaupan valmispuusteista ei ole mihinkään. Leipomoidenkin korvapuusteista puuttuu usein voin maku, ja juuri se kuuluu kunnon korvapuusteihin. Kovat, vähärasvaiset leivonnaiset eivät heille maistu. 

Pariskunta ovat kehitellyt perinteisestä korvapuustireseptistä oman version.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Voit valmistaa puolen litran taikinan puusteille. Jos haluat samalla tehdä voisilmäpullia, tee kaksi taikinaa. Niin Kalle usein tekee, hän kun pitää yhtä lailla voisilmäpullista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käytä laktoositonta maitoa, niin mahdolliset kylävieraatkin saavat nauttia herkuista, vaikka mukana olisi laktoosi-intolerantteja.

Marionin korvapuustit
Resepti

0,5 lt laktoositonta maitoa
1 pkt (50 g) hiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
2-3 rkl kardemummaa
1 kananmuna
noin 14 dl vehnäjauhoja
100-120 g  voita

Taikinan väliin:
100-150 g voita
1,5 dl sokeria
2-3 rkl kanelia
Pullien voiteluun kananmuna ja raesokeria.

 

Tee näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää pikkuhiljaa jauhot. Voit aluksi käyttää apuna sähkövatkainta, lopuksi vaivaa taikina huolella käsin ja lisää siihen vielä sulatettu voi. Taikinan on tarkoitus olla mahdollisimman kuohkeaa.

Jätä taikina nousemaan lämpimään ja vedottomaan paikkaan, anna sen nousta kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa ilmakuplat pois ja jakaa taikina kahteen osaan. Kauli kummastakin suorakaiteen muotoinen taikinalevy. Levitä levyjen päälle pehmeä voi, sirottele sokeri ja kardemumma. Rullaa levy taikinapötköksi. Leikkaa pötköstä noin 4 sentin levyisiä viistoreunaisia paloja ja muotoile korvapuustin muotoon.

Anna pullien nousta pellillä keittiöpyyhkeen alla uudelleen, jälleen lähes kaksinkertaisiksi.

Voitele pullat kananmunalla, ripottele päälle raesokeria.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Varo paistamasta liian ruskeiksi, ettei pullista tule kovia. Kuohkeus säilyy parhaiten vaaleanruskeissa korvapuusteissa.

 

Vierailija

Miten tämä eroaa tavallisesta korvapuustireseptistä, paitsi että maito on laktoositonta ja kardemummaa on ehkä vähän enemmän?

Sisältö jatkuu mainoksen alla