keskikokoinen kesäkurpitsa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
ripaus vastajauhettua mustapippuria
200 g (marinoituja) herkkusieniä
(+ oliiviöljyä, viinietikkaa ja valkosipulia marinointiin)
1 roomansalaatti
1 tammenlehtisalaatti
250 g terttutomaatteja
1 punasipuli
2–3 vartta kevätsipulia
1/2 dl silputtua tuoretta persiljaa
(grillattua latva-artisokkaa)
Lisäksi
2 rkl Eleon Extra Virgin oliiviöljyä Lesvoksen saarelta
2 rkl balsamiviinietikkaa

1. Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsa. Grillaa se nopeasti kuumassa parilapannussa tai grillissä, tilkassa oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

2. Käytä valmiiksi marinoituja herkkusieniä tai ruskista tuoreet herkkusienet nopeasti öljytilkassa kuumassa pannussa. Marinoi tilkassa oliiviöljyä, viinietikkaa ja esimerkiksi viipaloitua valkosipulia.

3. Huuhtele salaatit tarvittaessa ja kuivaa ne puhtaan keittiöpyyhkeen päällä tai salaattilingossa. Huuhtele ja halkaise tomaatit.

4. Annostele lautasille runsaasti salaattia, grillattua kesäkurpitsaa ja herkkusieniä. Kuori punasipuli ja leikkaa se erittäin ohuiksi viipaleiksi. Lisää sipulia ja kevätsipulia lautasille. Halutessasi voit lisätä annoksiin myös marinoitua artisokkaa.

5. Viimeistele laadukkaalla oliiviöljyllä ja balsamiviinietikalla.

4 Annosta
Valmistusaika 20 min
+ marinointi
Gluteeniton, maidoton, munaton

Yhdessä annoksessa
energiaa 235 kcal
hiilihydraatteja 6 g
rasvaa 21 g
proteiinia 3 g
kuitua 3 %
suolaa