400–500 g kukkakaalia
400–500 g parsakaalia
2 kananmunaa
6 dl maitoa
½ tl vastarouhittua pippuria
½ tl suolaa
1–2 tl yrttisekoitusta
½ tl muskottia
1 rkl maissitärkkelystä
1 dl vaaleita leivänmuruja (esimerkiksi kaurapaahtoleipä)
1 dl voimakasta juustoraastetta (esimerkiksi mustaleimaa)
voiteluun rypsiöljyä

1. Puhdista ja pilko kaalit ja höyrytä niitä noin 5 minuuttia tai esikypsennä mikroaaltouunissa.
2. Sekoita maito, maissitärkkelys, mausteet ja munat.
3. Voitele vuoka ja kaada siihen kaalit ja leivänmurut sekä munamaito.
4. Paista 200 asteessa noin
40 minuuttia, kunnes munamaito hyytyy. Lisää paistamisen loppu­vaiheessa juustoraaste.
5. Tarjoa salaatin ja leivän kanssa tai lisäkeruokana kalan tai lihan kanssa.

4 annosta
Valmistusaika 50–60 minuuttia

Yhdessä annoksessa

  • energiaa 220 kcal
  • hiilihydraatteja 16 g
  • rasvaa 8 g
  • proteiinia 19 g
  • kuitua 5 g
  • suolaa 0,3 %