500 g kukkakaalia
300 g jauhoisia perunoita
50 g pinaattia
1 rkl rypsiöljyä
1 dl kevytmaitoa
½–1 dl kasvisten keitinlientä
¼ tl suolaa
¼ tl jauhettua muskottipähkinää

1. Kuori ja pilko perunat ja kasvikset ja pane vesitilkkaan kiehumaan.
2. Huuhtele ja valuta tarvittaessa pinaatti, leikkaa se pikku suikaleiksi ja kuullota hetki öljyssä pannulla.
3. Kun perunat ovat kypsiä, ota keitinliemi talteen ja soseuta perunat ja kasvikset.
4. Lisää pinaatti sekä keitinlientä ja maitoa niin, että soseesta tulee sopivan paksuista. Mausta ja tarjoa lisäkeruokana.

4 annosta
Valmistusaika 30 min
Munaton, gluteeniton

Yhdessä annoksessa

  • energiaa 120 kcal
  • hiilihydraatteja 6,7 g
  • rasvaa 8 g (tyydyttynyt 0,8 g)
  • proteiinia 3,2 g

  • kuitua 3,7 g
  • suolaa 0,2 %