Linsseistä saa proteiinia, kuitua ja kivennäisaineita. Pinaatti tuo annokseen rautaa ja lämmitetyistä tomaateista saadaan lykopeeniä, joka suojaa soluja.

Linssi-pinaattimuhennos
2 dl punaisia linssejä
4–5 dl vettä
1 sipuli
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 tl jauhettua kurkumaa
1/2 tl garam masala -maustesekoitusta
100 g tuoretta pinaattia
(tai 1/2 ps (á 150 g) pakastepinaattia
1/2 tl suolaa
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
2 dl ruokakermaa (rasvaa 15 %)
2 rkl kookoshiutaleita
2 rkl hasselpähkinärouhetta
Keitetty ohra
1 1/2 dl rikottuja esikypsytettyjä ohrasuurimoita
7 dl vettä
1/2 tl suolaa

1. Huuhtele linssit tiheässä siivilässä. Keitä ne kypsiksi vedessä, noin 15 minuuttia. Valuta linssit. Keitä toisessa kattilassa ohrasuurimot suolatussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ohra ja pidä se lämpimänä kannen alla.

2. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy pannussa ja lisää siihen sipulisilppu, kurkuma ja garam masala. Kuullota mausteita hetki mutta varo polttamasta niitä. Lisää keitetyt ja valutetut linssit, huuhdeltu pinaatti ja suola. Poista tarvittaessa pinaatista kovat kannat. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se ja valuta ylimääräinen neste pois. Hauduta linssi-pinaattiseosta hetki, kunnes pinaatista irtoava neste on haihtunut.

3. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne pannuun. Kypsennä hetki, kunnes tomaatit hieman pehmenevät.

4. Lisää ruokakerma ja hauduta ilman kantta noin 5 minuuttia. Lisää kookoshiutaleet ja pähkinärouhe. Tarkista maku ja tarjoa keitetyn ohran kanssa.

4 annosta
Valmistusaika 30 min
Munaton
Yhdessä annoksessa:
energiaa 405 kcal
hiilihydraattia 43 g
rasvaa 17 g (tyydyttynyttä 11 %, yksittäistyydyttymätöntä 16 %, monityydyttymätöntä 6 %)
proteiinia 15 g
kuitua 4 %
suolaa 0,7 %