Kaneli on loistava talvimauste, koska se lisää kehon pintaverenkiertoa. Lampaanlihan proteiinit pitävät olon kylläisenä pitkään.

500 g lampaan paistia kuutioituna
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
3 dl vettä
3/4 tl suolaa
reilu ripaus vastajauhettua mustapippuria
1 tl jauhettua kanelia (Ceyloninkanelia, ks. yllä)
1 tl jauhettua korianteria
100 g kuivattuja (luomu)aprikooseja
1 rkl sitruunanmehua
1 tl hienoksi raastettua (luomu)sitruunankuorta
1/2 dl paahdettuja mantelilastuja
Viimeistelyyn
1/2 ruukku tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
Bulgur
2 dl täysjyväbulguria tai -kuskusta
5 dl vettä
1/2 tl suolaa

1. Ota lampaanliha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Puhdista liha mahdollisista kalvoista. Kuori ja paloittele sipulit ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy pannussa. Ruskista öljyssä lihapalat. Lisää sipulit ja kuullota hetki.

3. Lisää pannuun vesi, suola, mustapippuri, kaneli ja korianteri. Hauduta kannen alla keskilämmöllä noin tunnin ajan tai kunnes liha on erittäin mureaa. Lisää tarvittaessa hieman nestettä.

4. Lisää pannuun paloitellut kuivatut aprikoosit. Hauduta vielä noin 15 minuuttia. Mausta tagine sitruunanmehulla ja -kuorella sekä silputulla tuoreyrtillä. Tarkista maku.

4 annosta
Valmistusaika 1 t 30 min
Maidoton, munaton
Yhdessä annoksessa:
energiaa 336 kcal
hiilihydraattia 42 g
rasvaa 32 g (tyydyttynyttä 11 %, yksittäistyydyttymätöntä 16 %, monityydyttymätöntä 5 %)
proteiinia 42 g
suolaa 0,8 %
kuitua 1 %