Mansikkajuoma sopii juhlaan alkumaljaksi tai hellepäivän viilentäjäksi.

KAHDEKSALLE
Yksi annos 85 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton

6 dl mansikoita
4 limettiä
1 plo (5 dl) alkoholitonta omenasiideriä
7 dl omenatäysmehua
1 ruukku tuoretta minttua
jäitä

1. Paloittele mansikat laseihin.
2. Pese limetit ja viipaloi kaksi niistä koristeeksi laseihin.
3. Purista kahden jäljelle jääneen limetin mehut mansikoiden päälle.
4. Kaada laseihin omenamehu ja -siideri.
5. Lisää jäät ja mintunlehdet juuri ennen tarjoilua.

VINKKI

• Jos käytät juomaan pakastemansikoita, et tarvitse erikeen jäitä.

• Mintun sijaan sopii yrtiksi sitruunamelissa.

• Omenasiiderin voit korvata mansikan tai omenan makuisella kivennäisvedellä.

OIVALLUS

• Mansikassa on C-vitamiinia enemmän kuin appelsiinissa, päivän saantisuositus täyttyy kahdesta desistä mansikkaa.

• Aho- eli metsämansikka aiheuttaa mansikka-allergisille yleensä puutarhamansikkaa pahempia oireita.