Pannacotta onnistuu maidosta tai ruokakermasta, jopa mantelijuomasta, kun haluat välttää kuohukerman kaloreita ja rasvaa. Karpalo sopii jo värinsä ja raikkaan makunsa puolesta jouluun.

5 dl ruokakermaa, maitoa tai mantelijuomaa
1 dl hyytelösokeria
(Dansukker Multi)
½ dl mantelijauhetta
vaniljatangon siemenet

1. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja raaputa siemenet talteen veitsen lappeella. Mittaa neste, hyytelösokeri, mantelijauhe ja vanilja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoittaen ½ minuuttia, siirrä kattila levyltä.
2. Annostele seos jälkiruokamaljoihin tai sopiviin laseihin, peitä ja siirrä hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yli yön.
3. Tarjoa lisäksi karpalohilloketta.
Voit lisätä annoksiin muutamia karpaloita ja koristeeksi kanelitangosta murskattuja lastuja antamaan jou­­luista tuoksua.

 4 annosta Valmistusaika 10 min (+ hyydytys)
Maidoton ja laktoositon (mantelijuomalla), gluteeniton

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Karpalohilloke

200 g karpaloita
1 dl hillosokeria
½ dl vettä
1 kanelitanko

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Mittaa karpalot kattilaan ja anna niiden sulaa, jos ne ovat jäisiä. Osan marjoista voit survoa rikki. Kaada joukkoon hillosokeri, vesi ja kanelitanko. Keitä sekoitellen 15 min.
2. Nosta kanelitanko pois. Laita hilloke lasitölkkiin ja siirrä jääkaappiin jäähtymään.

 4 annosta Valmistusaika 25 min
Maidoton, laktoositon, gluteeniton

Minkätakia sokeria kaikissa leivonnaisissa ym .?Sehän on kaikista epäterveellisintä.Ja toinen minkä olen huomannut ,on margariinin käytön suosiminen. Kluteeniton olen itse sekä myös sokeritonta käyttänyt jo 5 vuotta ja olen saanut pudotettua kiloja ,mutta olen lääkkeetön. Luulisi nyt Terveyslehden olevan sellaisista asioita tietoinen 

 

 

 

 

 

  • ylös 47
  • alas 14
Sisältö jatkuu mainoksen alla