Marco Bjurström paljastaa terveellisen pinaattiherkkunsa reseptin.

 

Marco Bjurström kokkailee kotona intialaistyyppisiä mössöjä. Padassa tai pannulla hautuvat herkut ovat hänen mieleensä. Suurin intohimo on pinaatti.

– Sitä syödään Suomessa todella vähän, mutta esimerkiksi Intiassa ja Amerikassa todella paljon, Marco kertoo.

Pinaatin lisäksi kaali on Marcon mielestä aliarvostettu raaka-aine.

– Se on superterveellistä ja ihana makuista, sekä todella edullista.

Tässä Marcon herkkulliset reseptit pinaatti- ja kaalireseptit.

Halloumipinaatti-mössö

* Kaada pannulle oliiviöljyä. Älä käytä paistamiseen extravirgin-öljyä vaan tavallista oliiviöljyä. Suomalainen rypsiöljykin käy.
* Sekoita joukkoon paljon curryjauhetta sekä chilijauhetta maun mukaan. Myös juustokumina ja mustapippuri sopivat mausteiksi, mutta älä lisää suolaa. Halloumi on suolaista ja myös curryseoksessa on yleensä suolaa. Levitä mausteet pannulle heti, että ne ehtivät muhia ja maustua tarpeeksi. Pannu ei saa olla liian kuuma, ettei seos pala siihen kiinni.
* Sekoita joukkoon dominopalan kokoisia halloumijuuston palasia. Ruskista ne seoksessa molemmin puolin.
* Lisää pannulle ryöpätty tuorepinaatti tai pakastepinaattia. Valuta pinaatti ensin, ettei nestettä tule liikaa. Pakastepinaatin suhde on kaksi pussia pinaattia ja yksi paketti halloumia. Tuorepinaattia tarvitaan enemmän.
* Paista lämpimäksi.
* Nauti sellaisenaan, käytä lisukkeena tai sekoita joukkoon vaikka edellisen päivän perunoita tai kikherneitä.
* Mössö sopii myös pasteijoiden täytteeksi.

Paistettu kaali

* Tee ensin kastike. Sekoita purkkiin soijaa sekä maun mukaan muserrettua valkosipulia ja hunajaa. Seos säilyy jääkaapissa parikin viikkoa. Tee se viimeistään edellisenä päivänä ennen tarjoilua, että kastike ehtii maustua.
* Laita kuumalle pannulle voita tai öljyä ja revi siihen kaalia. Kesällä käytössä on varhaiskaalia, syksymmällä keräkaalia.
* Paista kaali pehmeäksi, nosta lautaselle ja ripottele kastiketta päälle maun mukaan.
* Nauti sellaisenaan tai vaikka kalan ja perunoiden lisukkeena.