Tämä risotto valmistuu perinteistä italialaista mallia nopeammin.

Mehevä sienirisotto
KUUDELLE

Yksi annos 270 kcal, gluteeniton, laktoositon, munaton

1 keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
4½ dl risottoriisiä
1 laakerinlehti
11-13 dl kiehuvaa kanalientä
250 g metsäsieniä tai herkkusieniä
½ dl laktoositonta ruokakermaa
1 dl laktoositonta juustoraastetta
rouhittua mustapippuria
1 tl rypsiöljyä tai pullomargariinia
tuoreyrttiä koristeluun

1. Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja kuullota siinä sipulisilppu ja kasvissuikaleet. Pane sekaan riisi ja pienityt sienet.
2. Kuumenna seosta hetken aikaa koko ajan sekoittaen. Lisää laakerinlehti, 1 litra kiehuvaa kanalientä ja anna seoksen kiehua hiljaa poreillen noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Lisää nestettä tarvittaessa, risoton on tarkoitus olla valuvan riisipuuromaista.
4. Poista laakerinlehti ja lisää lopuksi ruokakerma ja juustoraaste. Mausta mustapippurilla, koristele yrttisilpulla ja anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

Tarjoa raikkaan salaatin ja rapean leivän kanssa.

VINKKI

• Voit nopeuttaa ruoanvalmistamista käyttämällä sipulin tilalla valmista sipulikuutiopakastetta.

• Käytä kanafondia suolaisten ja runsaasti rasvaa sisältävien kuutioiden sijaan. Puoleen litraan vettä käytetään 1 ½ rkl fondia.