
Hedelmäisissä vartaissa on kevään maku.
25 varrasta
Yksi annos 60 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton
700 g broilerin rintafileetä
MARINADI
2 limettiä
2 ruukkua tuoretta minttua
5 dl laktoositonta luonnonjogurttia (3 %)
1 tl jauhettua korianteria
2 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
2 rkl rypsiöljyä
LISÄKSI
1 hunajameloni
250 g tuoreita mansikoita
puisia varrastikkuja
1. Paloittele broilerin fileet sopiviksi varraspaloiksi. Pese ja raasta limetin kuori ja purista mehu kulhoon. Hienonna joukkoon minttu. Lisää loput ainekset ja sekoita.
2. Marinoi broileripaloja jogurttikastikkeessa noin tunnin ajan. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta broilerinpalat marinadista leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Ota melonista palloja meloniraudalla tai kuutioi meloni. Puhdista mansikat. Pujota varrastikkuihin vuorotellen broileria, melonia ja mansikoita. Siirrä tikut tarjoiluvadille.
VINKKI
- Broilerin sijaan vartaisiin sopii myös kalkkunan liha, joka on lähes rasvatonta ja tuotantolihoista proteiinipitoisinta.
- Saat vaihtelua vartaiden makuun käyttämällä marinadissa appelsiinin kuorta ja mehua.
- Talviaikaan voi mansikoiden tilalle ujuttaa vartaisiin ananaskirsikoita, siemenettömiä viinirypäleitä tai pikkuruisia kumkvatteja.
OIVALLUS
- Kumkvatti ei ole sitrushedelmä, vaikkakin niille läheistä sukua. Kirpakkaan makea hedelmä syödään kokonaisena siemenineen ja kuorineen.
- Luonnonjogurtti sisältää vatsaystävällisiä maitohappobakteereita, probiootteja.