Hedelmäisissä vartaissa on kevään maku.

25 varrasta

Yksi annos 60 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton

 700 g broilerin rintafileetä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

MARINADI

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 limettiä
2 ruukkua tuoretta minttua
5 dl laktoositonta luonnonjogurttia (3 %)
1 tl jauhettua korianteria
2 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
2 rkl rypsiöljyä

LISÄKSI

1 hunajameloni
250 g tuoreita mansikoita
puisia varrastikkuja

1. Paloittele broilerin fileet sopivik­si varraspaloiksi. Pese ja raasta limetin kuori ja purista mehu kul­hoon. Hienonna joukkoon minttu. Lisää loput ainekset ja sekoita.

2. Marinoi broileripaloja jogurtti­kastikkeessa noin tunnin ajan. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta broilerinpalat marinadista leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä uunissa noin 25 minuut­tia. Anna jäähtyä.

3. Ota melonista palloja meloniraudalla tai kuutioi meloni. Puhdis­ta mansikat. Pujota varrastikkuihin vuorotellen broile­ria, melonia ja mansikoita. Siirrä tikut tarjoiluvadille.

VINKKI

  • Broilerin sijaan vartaisiin sopii myös kalkkunan liha, joka on lähes rasvatonta ja tuotantolihoista proteiinipitoisinta.
  • Saat vaihtelua vartaiden makuun käyttämällä marinadissa appelsiinin kuorta ja mehua.
  • Talviaikaan voi mansikoiden tilalle ujuttaa vartaisiin ananaskirsikoita, siemenettömiä viinirypäleitä tai pikkuruisia kumkvatteja.

OIVALLUS

  • Kumkvatti ei ole sitrushedelmä, vaikkakin niille läheistä sukua. Kirpakkaan makea hedelmä syödään kokonaisena siemenineen ja kuorineen.
  • Luonnonjogurtti sisältää vatsaystävällisiä maitohappobakteereita, probiootteja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla