
Munakoiso-kikhernesalaatti sisältää paljon kasviproteiinia ja hitaita hiilihydraatteja.
1 iso munakoiso
2 paprikaa
3 kiinteää tomaattia
1 tl kuminansiemeniä
1 tl murskattuja korianterinsiemeniä
1/2 tl suolaa
ripaus vastarouhittua mustapippuria
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Lisäksi
1 prk (380 g / 230 g) säilöttyjä isoja valkoisia papuja (esim. go green)
1 prk (380 g / 230 g) säilöttyjä kikherneitä
2 rkl silputtua tuoretta timjamia
2-3 rkl silputtua tuoretta basilikaa
150 g fetajuustoa
1. Huuhtele munakoiso ja leikkaa se noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele pienemmiksi lohkoiksi. Huuhtele ja halkaise tomaatit.
2. Nosta paloitellut kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta kuminan- ja korianterinsiemenillä, suolalla, sekä pippurilla. Valuta lopuksi päälle öljy.
3. Grillaa kasviksia 225-asteisen uunin ylätasolla grillivastuksen alla, noin 20 minuuttia tai kunnes ne pehmenevät ja saavat kauniin värin. Halutessasi voit kääntää kasvikset kerran grillaamisen aikana.
4. Huuhtele säilötyt pavut ja kikherneet siivilässä runsaan juoksevan veden alla. Valuta hyvin.
5. Yhdistä kulhossa vastagrillatut kasvikset ja pavut. Mausta tuoreyrteillä. Jaa lautasille ja murenna päälle fetajuusto.
4 annosta
Valmistusaika 35 min
Gluteeniton, munaton
Yhdessä annoksessa:
energiaa 385 kcal
hiilihydraattia 29 g
rasvaa 18 g (tyydyttynyt 14 %, yksittäistyydyttymätön 14 %, monityydyttymätön 8%)
proteiinia 18 g
kuitua 6 %
suolaa 0,4 %