Mehevä uunivuoka saa väriä tomaatista ja keltaisesta paprikasta.

KUUDELLE
Yksi annos 70 kcal, gluteeniton, laktoositon, munaton

1 munakoiso
1 keskikokoinen keltasipuli
1 keltainen paprika
1 rasia tuoreita herkkusieniä
1 rkl rypsiöljyä tai pullomargariinia
250 g tomaattimurskaa
½-1 tölkki kevytraejuustoa tai kevyttä fetajuustoa
tuoreita yrttejä (esimerkiksi basilikaa tai timjamia)
mustapippuria
suolaa

1. Leikkaa munakoiso reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi ja ripottele leikkuupinnalle suolaa. Anna viipaleiden vetäytyä puoli tuntia ja pyyhi pois suolan pinnalle nostattama neste.
2. Paista munakoisot nopeasti pannulla ja siirrä syrjään. Paista silputtu sipuli ja pienityt sienet rypsiöljyssä. Lisää yrtit, mustapippuria ja tarvittaessa hieman suolaa.
3. Levitä syvän uunivuoan pohjalle tomaattimurskaa, jonka päälle kerroksittain munakoisot, sipuli-sieniseosta ja juustoa. Kerrosta vuoka siten, että tomaatti murskaa riittää myös päälle.
4. Paista uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia.

Koristele vuoka tuoreilla yrteillä ja tarjoile vihreän salaatin kera.

VINKKI

• Munakoisoviipaleille ripoteltu suola vähentää muun suolan käytön minimiin. Fetajuustoa käyttäessäsi älä lisää suolaa lainkaan.

• Voit korvata munakoison kesäkurpitsalla ja herkkusienet metsäsienillä.

• Kesäkurpitsaviipaleet voi valmistaa sellaisenaan, eikä leikkuupinnoille tarvitse ripotella suolaa.