Nokkonen tuo pizzaan lisää ravintoarvoja.

KAHDEKSALLE
Yksi annos 163 kcal

TAIKINA
1 ½ dl vettä
½ pkt (25 g) tuorehiivaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
1 dl ruisjauhoja
noin 2 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja

TÄYTE
5 dl pakaste- tai säilykesieniä
1 rkl rypsiöljyä
1 kelta- tai punasipuli
1 valkosipulinkynsi
hieman suolaa
¾ dl tomaattipyreetä
1 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna / 1 tl kuivattua
1,5 dl ryöpättyjä nokkosen versoja tai pakastepinaattia (150 g)
1 dl kevytjuustoraastetta (12 %)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola ja hunaja. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa se notkeaksi. Anna taikinan nousta kulhossa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Paloittele sienet ja paista niitä kuivalla pannulla niin kauan, että neste haihtuu. Lisää öljy ja hienonnetut sipulit. Kuullota hetki ja mausta suolalla maun mukaan.

3. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla, kauli pyöreäksi levyksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.

4. Levitä tomaattipyree pizzapohjalle. Valuta ryöpätyt nokkoset tai sulatettu pinaatti ja pilko pieneksi. Levitä massa pohjan päälle. Levitä päällimmäiseksi sienitäyte, oregano ja juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 10–15 minuuttia 225 asteessa.

Kokeile myös:

Sienitoastit

VINKKI

• Pyöreän malliset revityt ruisleivät ovat loistavia pizzan pohjina, ne ovat kuitupitoisia ja nopeuttavat ruoanlaittoa.

OIVALLUS

• Lykopeeni on antioksidanttinakin toimiva tomaatin punainen väriaine. Tutkimuksen mukaan se suojaa sydäninfarktilta ja aivohalvauksilta. Parhaiten lykopeeni imeytyy elimistöön tomaattipyreestä tai kypsennetyistä tomaateista.

• Kovat juustot ovat laktoosittomia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla