300 g karitsan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 rkl rypsiöljyä
1–2 tl voimakasta currya
2–3 porkkanaa
pala (150 g) lanttua
pala (100 g) selleriä
1 dl punaisia linssejä
2–3 dl kasvislientä tai kasvisten keitinlientä
¼–½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
½–1 tl timjamia
Kuorrutus
3–4 (300 g) jauhoista perunaa
1–2 (200 g) palsternakkaa
1 rkl rypsiöljyä
2–3 rkl keitinlientä
ripaus suolaa
ripaus pippuria

1. Kuori peruna ja palsternakka kuorrutusta varten ja pane vesitilkkaan kiehumaan.
2. Puhdista ja pilko muut kasvikset, kuullota sipuli öljyssä padassa, lisää curry, jauheliha ja  ripaus suolaa, ruskista kevyesti.
3. Lisää pataan linssit, juurekset ja neste ja hauduta kymmenisen minuuttia.
4. Soseuta perunat ja palsternakka, lisää hiukan öljyä, suolaa ja pippuria.
5. Lisää pataan tarvittaessa nestettä ja anna porista. Levitä päälle perunapalsternakkasose.
6. Siirrä pata uuniin ja hauduta kypsäksi 200 asteessa, 30–40 minuuttia. Aseta leivinpaperi päälle loppuvaiheessa, jos kuorrutus uhkaa tummua liikaa.

4 annosta
Valmistusaika 55 minuuttia
Maidoton, munaton, gluteeniton

Yhdessä annoksessa

  • energiaa 300 kcal
  • hiilihydraatteja 30 g
  • rasvaa 12 g (tyydyttynyt 2 g, yksittäistyydyttymätön 6 g, monityydyttymätön 3 g)
  • proteiinia 19 g
  • kuitua 8 g
  • suolaa 0,3 %