
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
4–5 (250 g) porkkanaa
1–2 (150 g) palsternakkaa
4–5 (250 g) perunaa
1 (300 g) kesäkurpitsa
2–3 (50 g) vartta lehtiselleriä
2 rkl oliiviöljyä
7–8 dl vähäsuolaista kasvislientä
1 dl punaisia linssejä
240 g (1 tlk) suuria valkoisia papuja
400 g (1 tlk) tomaattimurskaa
1 tl sokeria
1–3 tl yrttisekoitusta (basilikaa, oreganoa, persiljaa, timjamia)
1. Puhdista, kuori ja pilko sipulit ja juurekset, huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa, viipaloi lehtiselleri.
2. Mittaa kasvisliemi kattilaan ja pane peruna-, porkkana- ja palsternakkakuutiot kiehumaan, lisää myös linssit, kypsennä 10–15 minuuttia.
3. Kuullota sipulit pannulla öljyssä ja lisää keittoon. Kuullota myös kesäkurpitsa ja lisää keittoon.
4. Tarkista perunan kypsyys, lisää lehtiselleri, tomaattimurska, kypsät pavut ja mausteet.
5. Tarjoa keitto täysjyvävehnäleivän (tarvittaessa gluteenittoman) kanssa.
4 annosta
Valmistusaika 35 min
Maidoton, munaton, gluteeniton
Yhdessä annoksessa
- energiaa 310 kcal
- hiilihydraatteja 40 g
- rasvaa 9 g (tyydyttynyt 1 g, yksittäistyydyttymätön 5 g, monityydyttymätön 2 g)
- proteiinia 15 g
- kuitua 11 g
- suolaa 0,2 %