1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
4–5 (250 g) porkkanaa
1–2  (150 g) palsternakkaa
4–5 (250 g) perunaa
1 (300 g) kesäkurpitsa
2–3 (50 g) vartta lehtiselleriä
2 rkl oliiviöljyä
7–8 dl vähäsuolaista kasvislientä
1 dl punaisia linssejä
240 g (1 tlk) suuria valkoisia papuja
400 g (1 tlk) tomaattimurskaa
1 tl sokeria
1–3 tl yrttisekoitusta (basilikaa, oreganoa, persiljaa, timjamia)

1. Puhdista, kuori ja pilko sipulit ja juurekset, huuhtele ja kuutioi kesä­kurpitsa, viipaloi lehtiselleri.

2. Mittaa kasvisliemi kattilaan ja pane peruna-, porkkana- ja palsternakkakuutiot kiehumaan, lisää myös linssit, kypsennä 10–15 minuuttia.

3. Kuullota sipulit pannulla öljyssä ja lisää keittoon. Kuullota myös kesä­kurpitsa ja lisää keittoon.

4. Tarkista perunan kypsyys, lisää lehtiselleri, tomaattimurska, kypsät pavut ja mausteet.

5. Tarjoa keitto täysjyvävehnäleivän (tarvittaessa gluteenittoman) kanssa.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 annosta
Valmistusaika 35 min
Maidoton, munaton, gluteeniton

Yhdessä annoksessa

  • energiaa 310 kcal
  • hiilihydraatteja 40 g
  • rasvaa 9 g (tyydyttynyt 1 g, yksittäistyydyttymätön 5 g, monityydyttymätön 2 g)
  • proteiinia 15 g
  • kuitua 11 g
  • suolaa 0,2 %
Sisältö jatkuu mainoksen alla