4 palaa (á 125 g) ruodotonta lohifileetä
1/2 tl suolaa
reilu ripaus vastajauhettua mustapippuria
1 rkl öljyä paistamiseen
Seesamikastike
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
2 rkl seesamiöljyä (tai neutraalia rypsiöljyä)
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
2 rkl silputtua tuoretta korianteria tai thaibasilikaa
Sitrus-avokadosalaatti
1 verigreippi
2 appelsiinia
1 kypsä avokado
1 jääsalaatti
1 ruukku rucolaa

1. Valmista ensin sitrus-avokadosalaatti. Poista verigreipistä ja appelsiineista terävällä veitsellä kuoret ja uloin valkoinen kerros. Irrota hedelmälohkot terävällä veitsellä irti sisemmistä kalvoistaan.

2. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori. Viipaloi malto ja yhdistä se sitruslohkoihin tummumisen estämiseksi. Huuhtele salaatit tarvittaessa. Yhdistä vihersalaatti sekä avokado-sitrusseos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Yhdistä seesamikastikkeen ainekset kulhossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla. Paista lohi nopeasti öljyssä, kuumassa pannussa. Halutessasi voit jättää lohen sisältä hieman punertavaksi.

5. Tarjoa lohi heti seesamikastikkeella valeltuna sekä raikkaan sitrus-avokadosalaatin kanssa.

4 annosta
Valmistusaika 15 min
Gluteeniton gluteenittomalla soijakastikkeella, maidoton, munaton
Yhdessä annoksessa:
energiaa 500 kcal
hiilihydraattia 16 g
rasvaa 36 g (tyydyttynyt 6 %, yksittäistyydyttymätön 23 %, monityydyttymätön 14 %)
proteiinia 27 g
kuitua 2 %
suolaa 0,3 %

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla