Pirtsakka puolukka sopii niin makeisiin kuin suolaisiin herkkuihin.

12 ISOA MUFFINIA
Yksi muffini 230 kcal, laktoositon

4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl leivinjauhetta
1 1/2 dl (pakaste)puolukoita
1 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
2 dl ruokosokeria
3 kananmunaa
1 dl porkkanaraastetta
1 dl maustamatonta (rasvatonta) jogurttia

Pinnalle
4 rkl vaniljan makuista kevyttuorejuustoa
4 rkl tuoreita puolukoita

1. Sekoita kuivat ainekset ja puolukat keskenään. Vaahdota rasva ja sokeri keskenään.
2. Lisää joukkoon kananmunat hyvin vatkaten. Kääntele jauho-puolukkaseos, porkkanaraaste ja jogurtti rasva-munaseokseen. Sekoita sen verran, että ainekset menevät juuri ja juuri sekaisin.
3. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ja lusikoi pinnalle nokareet vaniljatuorejuustoa. Koristele puolukoilla.