Liha-kasvisvokissa piilee runsaasti makuja.

KOLMELLE
Yksi annos 180 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon

250 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1 rkl pullomargariinia
1 rkl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 punasipulia
300 g ruusukaalia
1 punainen paprika
100-150 g mungpavun ituja
3 tl soijakastiketta
ripaus sokeria
vähän vettä tai kasvislientä

1. Leikkaa sipulit ohuiksi lohkoiksi. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja viipaloi kaalit. Poista paprikasta kanta ja siemenet ja paloittele se. Huuhdo ja valuta mungpavun idut.
2. Kaada puolet margariinista kuumaan vokki- tai paistinpannuun ja paista broilerisuikaleita 3-4 minuuttia. Nosta suikaleet odottamaan lautaselle ja pirskota niiden päälle 1 tl soijakastiketta.
3. Kaada loput pullomargariinista vokkiin ja lisää inkivääri, valkosipulit, punasipulit ja ruusukaalit. Paista käännellen. Lisää hetken kuluttua paprikapalat ja jatka sekoittaen paistamista muutama minuutti ennen itujen ja broilerisuikaleiden lisäämistä.
4. Lisää vokkiin nesteeksi vähän vettä tai kasvislientä. Jatka kypsentämistä vielä hetki ja mausta soijalla, mustapippurilla ja sokeriripauksella. Tarkista maku ja kasvisten kypsyys.

Tarjoa lisäkkeeksi esimerkiksi täysjyväriisiä.

VINKKI

• Voit käyttää ruusukaalien sijaan myös parsakaalia. Leikkaa parsakaali nupuiksi ja kantaosa ohuehkoiksi viipaleiksi.

• Nesteeksi käy myös yhden puristetun appelsiinin mehu.