400 g vihreää parsaa
2–3 porkkanaa
100 g pienilehtistä pinaattia
400 g rypsiporsaan sisäfileetä
¼–½ tl suolaa
¼–½ tl rouhittua mustapippuria
1½ rkl rypsiöljyä
1 greippi
2 rkl kuivattuja karpaloita
1 rkl oliiviöljyä

1. Leikkaa liha noin 1½ cm paksuisiksi viipaleiksi ja anna lämmetä hiukan huoneenlämmössä.
2. Kuori porkkanat ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi, kuori parsanvarret ja leikkaa niistä kuiva tyvi pois. Huuhtele ja valuta pinaatti. Kuori greippi ja leikkaa siitä kalvottomia viipaleita, purista kalvoista mehu talteen.
3. Paista rypsiöljyssä porkkanaviipaleita ja parsoja noin 5 minuuttia, lisää ripaus suolaa ja pippuria ja siirrä odottamaan.
4. Paista öljyssä kuumalla pannulla porsaanfileeviipaleita 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta kauniin kypsäksi ja lisää ripaus suolaa ja pippuria.
5. Asettele lautasille tai vadille pinaatti, kasvikset, filee ja greippilohkot, ripauta päälle marjat, kostuta greippimehulla ja lisää hiukan oliiviöljyä. Tarjoa lisäksi moniviljaleipää (tarvittaessa gluteenitonta).

4 annosta
Valmistusaika 25 minuuttia
Munaton, maidoton, gluteeniton

Yhdessä annoksessa

  • energiaa 280 kcal
  • hiilihydraatteja 9 g
  • rasvaa 16 g
  • proteiinia 24 g
  • kuitua 4 g
  • suolaa 0,4 %