Soija-kasvishöystö, keitettyä kinoaa ja punajuuriraita

1 keskikokoinen bataatti
1/2 lanttu
2 suurta porkkanaa
1 fenkoli
2 cm     tuoretta inkivääriä
3 rkl kirkastettua voita (ghee)
1/4 tl sinapinsiemeniä (hienonnettuna morttelissa)
(pieni hyppysellinen sarviapilaa)
1/4 tl villiselleriä (ajwain)
1/4 tl mustaa intiankuminaa (hienonnettuna morttelissa)
1 tl asafotidaa
1 tl (mietoa savustettua) paprikajauhetta
1/4 tl kanelia
2 mustaa kardemummaa
1 1/2 dl soijasuikaleita
3 kaltattua (=kuorittua) tomaattia
noin 1 tl merisuolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
Pinnalle
hienonnettua persiljaa
Keitetty kvinoa
3 dl kvinoaa
6 dl vettä
ripaus suolaa
Punajuuriraita
2 punajuurta
3 rkl auringonkukkaöljyä
1 rkl intiankuminansiemeniä (hienonnetaan morttelissa)
1/4 tl rouhittua mustapippuria
noin 1/4 tl merisuolaa
1 dl maustamatonta soijajogurttia

1. Kuori ja paloittele juurekset. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.

2. Leikkaa fenkoli viipaleiksi, lisää puolivälissä joukkoon kiehumaan. Säästä keitinlientä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Kuullota mausteet gheessä yllämainitussa järjestyksessä. Lisää soijasuikaleet ja 3 dl juuresten keitinlientä. Keitä ilman kantta kokoon noin 10 minuutin ajan. Poista musta kardemumma lopuksi joukosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Kuutioi tomaatit joukkoon. Lisää myös juurespalat. Mausta merisuolalla ja mustapippurilla.

5. Huuhtele kvinoa huolella ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi. Kuullota mausteet öljyssä, anna jäähtyä hieman. Sekoita punajuuriraasteen ja soijajogurtin kera. Tarjoa keitetyn kvinoan ja soija-kasvishöystön kera.

6 annosta
Valmistusaika 45 min
gluteeniton, munaton

Yhdessä annoksessa
energiaa 366 kcal
hiilihydraatteja 44 g
rasvaa 14 g
proteiinia 12 g
kuitua 9 g
suolaa 1, 4 %

Sisältö jatkuu mainoksen alla