
200 g lämminsavulohta
150 g kylmäsavulohta
1/2 punainen chili
1 pieni punasipuli
2 kevätsipulin vartta
1 rkl hienonnettua korianteria tai persiljaa
1 pienen sitruunan mehu
2 rkl rypsiöljyä
Lisäksi
8 ruisnappia
1. Revi kala haarukalla kulhoon. Poista chilistä siemenet ja hienonna palon puolikas. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna kevätsipuli ja korianteri. Lisää kalan sekaan.
2. Lisää mehu ja öljy. Anna maustua hetken jääkaapissa. Tarjoa ruisnappien päälle alkupalana.
Tiesitkö?
Ceviche on limetti- tai sitruunamehussa raakakypsytettyä kalaa. Cevichellä herkutellaan tyypillisimmin Etelä-Amerikassa. Savulohi ei kypsytystä kaipaa, joten lyhyt maustuminen riittää.
8 (alkupala)annosta
Valmistusaika 30 min
Maidoton, munaton
Yhdessä annoksessa
energiaa 160 kcal
hiilihydraatteja 8 g
rasvaa 8 g
proteiinia 12 g
kuitua 2 g
suolaa 1 %