Marjojen kirpeys sopii erinomaisesti savuporon makuun.

NELJÄLLE

Yksi annos 150 kcal, laktoositon, munaton

3 dl ruispastaa
1 l vettä
1-2 omenaa
1 varsisellerin varsi
pala purjoa
kourallinen rucolasalaattia
75 g savuporoa (leikkelekin käy)
1 dl puolukoita

Kastike
1½ dl laktoositonta luonnonjogurttia
1 dl puolukoita
2 rkl balsamiviinietikkaa
¼ tl suolaa

1. Kuumenna vesi ja keitä ruispasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta ja jäähdytä.
2. Pese omena huolellisesti ja poista siitä siemenkota. Paloittele omena kuutioiksi.
3. Suikaloi selleri ja purjo ohuiksi viipaleiksi. Silppua rucola ja savuporo.
4. Sekoita salaatinainekset jäähtyneen pastan joukkoon ja ripottele pinnalle puolukoita. Viilennä salaatti jääkaapissa.
5. Survo kastikkeen puolukat kevyesti ja sekoita ne jogurtin joukkoon viinietikan ja suolan kanssa. Kaada kastike salaatille tai tarjoa erikseen.

VINKKI

• Savuporon tilalla voit käyttää naudanpaistia tai kylmäsavuhärkää.

• Myös karpalot sopivat hyvin salaattiin puolukoiden sijaan. Kastikkeeseen voit lisätä hieman sokeria kirpeyden pehmentämiseksi.

• Voit jättää suolan pois kastikkeesta.