Usko pois, voileipäkakku on mainettaan helpompi toteuttaa.

20-22 VIIPALETTA
Yksi annos 160 kcal, laktoositon, munaton

8 isoa viipaletta moniviljapaahtoleipää
8 isoa viipaletta ruispaahtoleipää

KOSTUTUS
2 dl mietoa lihalientä tai rasvatonta maitoa

KURKKUTÄYTE
250 g kurkkua raasteena
1 dl persiljasilppua
150 g laktoositonta tuorejuustoa (13 %)
mustapippuria

PORKKANATÄYTE
300 g porkkanaa erittäin hienona raasteena
2 rkl rypsiöljyä
tilkka sitruunamehua

KYLMÄSAVUPOROTÄYTE
150 g kylmäsavuporoa silputtuna
1 omena raasteena
150 g laktoositonta tuorejuustoa (13 %)

PINNALLE
200 g laktoositonta tuorejuustoa (13 %)
1-2 dl silputtua persiljaa
50-100 g ohuita kylmäsavuporoviipaleita

KORISTELU
Porkkanakiehkuroita, salaatinlehtiä, yrttejä tai herneenversoja ja retiisiä.

1. Sekoita kaikki kolme täytettä valmiiksi.
2. Leikkaa leivistä reunat pois. Levitä iso pala tuorekelmua työlaudalle ja kokoa kakku sen päällä. Puolita pohjalle kaksi viipaletta ruispaahtoleipää ja nosta kelmulle peräkkäin: puolikas viipale, 3 kokonaista ja puolikas. Menettele samalla lailla kolmannen leipäkerroksen kanssa. Silloin saumakohdat eivät osu päällekkäin ja kakku pysyy paremmin kasassa.
3. Kostuta leipäviipaleet lihaliemellä tai maidolla. Levitä ruispaahtoleiville savuporotäyte. Paina päälle moniviljaviipaleet, kostuta ja levitä kurkkutäyte. Seuraavaksi ruispaahtoleivät, kostuta ja levitä porkkanaraastetäyte. Paina päälle moniviljaleivät ja kostuta.
4. Kääri kakku kelmuun ja siirrä työlaudan päälle. Aseta paino kakun päälle ja anna vetäytyä kylmässä seuraavaan päivään.
5. Levitä voileipälastalla kerros kevyttuorejuustoa reunoille ja pinnalle. Peitä reunat persiljasilpulla. Kietaise savuporoviipaleista ruusukkeet kakun päälle. Koristele vielä tarjoiluvati kasviksilla.

VINKKI

• Savuporon tilalle sopii myös kylmäsavuhärkä tai palvikinkku.

• Kalaisan version kakusta teet kylmä- tai lämminsavulohesta.

• Voileipäkakkua tarvitaan 1-1,5 cm/vieras.

• Voileipäkakkua on helpointa leikata sahateräisellä kakkulapiolla tai veitsellä.

OIVALLUS

• Porossa on enemmän kivennäisaineita ja vitamiineja kuin perinteisissä tuotantoeläimissä. Lisäksi se on erittäin vähärasvaista.