Näitä pihvejä voi huoleti pistellä menemään useammankin.

14 PIHVIÄ
Soijajogurtin kanssa 1 pihvi 35 kcal, gluteeniton,maidoton, laktoositon, munaton

1 dl tummaa tai vaaleaa soijarouhetta
1 dl kuumaa vettä
1 raastettu porkkana
pala raastettua palsternakkaa tai lanttua
1 raastettu sipuli
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl soijajauhoja
1 rkl perunajauhoja
3 rkl hienonnettua persiljaa
½ tl timjamia
½ tl oreganoa
ripaus suolaa

1. Turvota soijarouhetta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Ota taikinasta käsin nokare ja painele sitä kevyesti kämmenten välissä. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja paina litteäksi.
3. Kypsennä pihvit uunin keskiosassa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa kevyenä ateriana esimerkiksi yrteillä maustetun soijajogurtin  ja salaatin kanssa.

VINKKEJÄ

• Jos raastat juurekset karkeasti, pihveistä tulee ilmavia, mutta helposti hajoavia. Jos raastat juurekset hienoksi, pihveistä tulee tiiviimpiä.

• Voit paistaa soijakasvispihvit myös lettupannulla.

• Soijakasvispihvejä voi tehdä myös valmiista seoksesta, joka sisältää soijarouhetta, siemeniä ja erilaisia kuivattuja kasviksia. Lisää vain vesi ja mausteet.

• Käytä vaaleaa soijarouhetta, jos haluat vaaleita pihvejä ja tummaa jauhelihan väriä tavoitellessasi.