Tummasta suklaasta ja viikunoista syntyy jumalainen jäädykekakku.

12 PALAA

Yksi annos 210 kcal, gluteeniton

4 valkuaista
ripaus suolaa
1½ dl hedelmäsokeria
50 g rouhittua pekaanipähkinää

 SUKLAAMOUSSE

150 g tummaa suklaata (50-80 %)
3 kananmunaa
1 rkl vahvaa kahvia
1 tl appelsiinin raastettua kuorta
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (9 %)

 PINNALLE

tuoreita paloiteltuja viikunoita

1. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa kevyeksi vaahdoksi. Lisää sokeri erissä ja vatkaa vaahto kovaksi. Kääntele lopuksi pähkinä­rouhe joukkoon.

2. Kaada valkuaismassa voideltuun, leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuo­kaan. Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 40 mi­nuuttia ja anna jäähtyä.

3. Sulata suklaa vesihau­teessa hyvin miedolla lämmöllä. Varo, ettei vettä tai vesihöyryä pääse joukkoon. Anna jäähtyä hetki.

4. Erottele keltuaiset valkuaisis­ta. Sekoita keltuaiset ja kahvi sulaan suk­laaseen. Raasta appelsiininkuorta jouk­koon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele suklaa-keltuaisseokseen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja kääntele muun moussen joukkoon.

5. Kaada mousse pohjan päälle vuokaan. Peitä kakku foliolla ja pakasta vähintään 4 tuntia. Koristele viikunoilla ja laita tarjolle heti.

VINKKI

  • Pekaanipähkinät voi korvata cashew-, hassel- tai saksanpähkinöillä, myös mantelirouhe käy.

 

OIVALLUS

  • Viikunassa on runsaasti muun muassa A- ja C-vitamiinia sekä reilusti kuitua.
  • Makea viikuna on kokonaisuudessaan syötävä, kuori ja siemenetkin.
  • Tumma suklaa sisältää runsaasti antioksidantteina toimivia flavonoideja. Hyvässä tummassa suklaassa on vähintään 50 % kaakaota.
  • Pähkinät kannattaa säilyttää jääkaapin vihanneslaatikossa, sillä helposti härskiintyvinä ne pitävät 10-14 asteen lämpötilasta.