
Tummasta suklaasta ja viikunoista syntyy jumalainen jäädykekakku.
12 PALAA
Yksi annos 210 kcal, gluteeniton
4 valkuaista
ripaus suolaa
1½ dl hedelmäsokeria
50 g rouhittua pekaanipähkinää
SUKLAAMOUSSE
150 g tummaa suklaata (50-80 %)
3 kananmunaa
1 rkl vahvaa kahvia
1 tl appelsiinin raastettua kuorta
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (9 %)
PINNALLE
tuoreita paloiteltuja viikunoita
1. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa kevyeksi vaahdoksi. Lisää sokeri erissä ja vatkaa vaahto kovaksi. Kääntele lopuksi pähkinärouhe joukkoon.
2. Kaada valkuaismassa voideltuun, leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 40 minuuttia ja anna jäähtyä.
3. Sulata suklaa vesihauteessa hyvin miedolla lämmöllä. Varo, ettei vettä tai vesihöyryä pääse joukkoon. Anna jäähtyä hetki.
4. Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset ja kahvi sulaan suklaaseen. Raasta appelsiininkuorta joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele suklaa-keltuaisseokseen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja kääntele muun moussen joukkoon.
5. Kaada mousse pohjan päälle vuokaan. Peitä kakku foliolla ja pakasta vähintään 4 tuntia. Koristele viikunoilla ja laita tarjolle heti.
VINKKI
- Pekaanipähkinät voi korvata cashew-, hassel- tai saksanpähkinöillä, myös mantelirouhe käy.
OIVALLUS
- Viikunassa on runsaasti muun muassa A- ja C-vitamiinia sekä reilusti kuitua.
- Makea viikuna on kokonaisuudessaan syötävä, kuori ja siemenetkin.
- Tumma suklaa sisältää runsaasti antioksidantteina toimivia flavonoideja. Hyvässä tummassa suklaassa on vähintään 50 % kaakaota.
- Pähkinät kannattaa säilyttää jääkaapin vihanneslaatikossa, sillä helposti härskiintyvinä ne pitävät 10-14 asteen lämpötilasta.