Punajuuren mehevoittama hirssipiirakka sopii myös keliaakikoille.

1 dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
½ dl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
150 g (kevyt)kermaviiliä
2 dl    kypsäksi keitettyjä kuorettomia hirssijyviä (n.1 dl raakana)
½ dl rypsiöljyä
1 dl    raastettua kypsää punajuurta
1½ dl ruokosokeria
75 g taloussuklaata
Päälle
2 dl kevytvispiä
1 tl ruokosokeria
taloussuklaahippusia

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele (irtopohjainen) kakkuvuoka tai iso piirakkavuoka kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle esimerkiksi kookoshiutaleita.

2. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Mittaa kermaviili, jäähtyneet hirssisuurimot, öljy, punajuuriraaste ja ruokosokeri tehosekoittimeen, anna käydä kuohkeaksi. Voit myös soseuttaa sauvasekoittimella. Kääntele seos kuiva-aineiden joukkoon.

3. Paloittele suklaa lopuksi joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin ala- tai keskitasolla noin 40 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla. Irrota kakku vuoasta. Anna jäähtyä.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi, makeuta. Levitä vaahtoa kakun päälle. Koristele suklaalla.

12 annosta
Valmistusaika 60 min
Munaton, gluteeniton

Yhdessä annoksessa
energiaa 203 kcal
hiilihydraatteja 22 g
rasvaa 12 g
proteiinia 2  g
kuitua 1,5 g
suolaa  0,6 %