
Mustikkaa, puolukkaa, vadelmaa, herukkaa... valitse omasi ja nauti!
Minttu-mustikkamalja
KAHDELLE
Yksi annos 140 kcal, gluteeniton, laktoositon, munaton
2 dl jäisiä mustikoita
1 prk laktoositona maitorahkaa
1 dl laktoositona maitojuomaa
1 limetin puristettu mehu
1-2 rkl silputtua tuoretta minttua
1 tl hedelmäsokeria
1. Mittaa mustikat, maitorahka ja rasvaton maito tehosekoittimen kannuun. Sekoita tasaiseksi.
2. Lisää limetinmehu, silputtu minttu ja hedelmäsokeri. Sekoita vielä hetki ja kaada juoma laseihin.
Vadelma-mustaherukkapore
KAHDELLE
Yksi annos 165 kcal, gluteeniton, laktoositon, munaton
2 dl jäisiä vadelmia
1 dl jäisiä mustaherukoita
2 dl kivennäisvettä
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl auringonkukansiemeniä
1. Mittaa vadelmat, mustaherukat ja kiven¬näisvesi tehosekoittimen kannuun. Sekoi¬ta tasaiseksi.
2. Kaada lasei¬hin ja makeuta hunajalla. Ripottele juo¬man pinnalle auringonkukansiemenet.
Puolukkapiristys
KAHDELLE
Yksi annos 100 kcal, gluteeniton (ilman vehnänalkoita), laktoositon, munaton
2 dl jäisiä puolukoita
3 dl laktoositonta piimää
(1 rkl vehnänalkioita)
1 tl sokeria
1. Mittaa puolukat ja rasvaton piimä tehosekoittimen kannuun. Sekoita tasaiseksi.
2. Sekoittele lopuksi juomaan vehnänalkiot ja sokeri.
3. Kaada laseihin ja koristele muutamalla puolukalla.
OIVALLUS
- Makean aromikkaat mustikat sisältävät flavonoideja, hivenaineita, A- ja C-vitamiineja.
- Mustikkaisen suun saa puhtaaksi syömällä happamia marjoja, kuten karpaloita tai puolukoita.
- Maitorahka on vähärasvainen (0,3 %) proteiinin lähde. Valmiiksi maustetuissa rahkoissa on enemmän rasvaa (7 %).
- Mustaherukassa on puutarhamarjoista eniten C-vitamiinia. Siinä on myös runsaasti E-vitamiinia.
- Vadelmassa on paljon magnesiumia, kalsiumia, fosforia ja mangaania. C-vitamiinia siinä on vähemmän, mutta päihittää kuitenkin puolukan ja omenan.
- Vehnänalkiot sisältävät runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, ravintokuituja ja proteiineja.