
Kevyessä keitossa on välimeren makuja.
5 ANNOSTA
Yksi annos 295 kcal, gluteeniton (gluteenittomalla liemikuutiolla), maidoton, munaton
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 vartta lehtiselleriä
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
3–4 dl vettä
1 vähäsuolainen kasvisliemikuutio (esim. Vogel)
1 tl sokeria
ripaus vastarouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
1 prk (400 g) säilöttyjä valkoisia papuja
1 prk (400 g) säilöttyjä kidneypapuja
100 g tuoretta pinaattia (tai 1/2 dl pakastepinaattia)
2–3 rkl sitruunanmehua
Yrtti-mantelirouhe
1/2 dl kokonaisia kuorittuja manteleita
1/2 ruukku basilikaa
2 rkl silputtua (lehti)persiljaa
ripaus suolaa
1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele lehtiselleri ja leikkaa se vinottain kapeiksi suikaleiksi.
2. Kuumenna öljy tilavassa kattilassa. Kuullota sipuli- ja sellerisilppu läpikuultavaksi, muutaman minuutin ajan.
3. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio, sokeri, mustapippuri ja oregano. Valuta pavut siivilässä ja huuhtele ne tarvittaessa kylmällä vedellä. Lisää pavut kattilaan. Keitä keskilämmöllä ja kannen alla 20 minuuttia.
4. Huuhtele tuorepinaatti ja valuta se. Poista kovat varret ja suikaloi lehdet karkeaksi. Jos käytät pakastepinaattia, voit lisätä sen jäisinä kuutioina suoraan keittoon. Lisää pinaatti ja mausta lopuksi sitruunanmehulla. Tarkista maku.
5. Valmista yrtti-mantelirouhe. Paahda mantelit kuivassa pannussa. Rouhi mantelit ja revityt basilikanlehdet tehosilppurissa tai terävällä veitsellä. Lisää seokseen ripaus suolaa. Annostele keitto lautasille ja ripottele päälle manteli-basilikarouhetta.