Nokkonen ja pinaatti sisältävät kalsiumia ja folaattia, mutta myös oksaalihappoa, joka kesytetään juustolla.

2–4 kevätsipulia
2 rkl rypsiöljyä
300 g vihreää parsaa
200 g nokkosta tai pinaattia
200 g uusia perunoita
100 g sokeriherneitä
8–9 dl vettä
250 g voimakasta sulate-
juustoa (22 % rasvaa)
½–1 tl yrttisekoitusta
½ tl pippurisekoitusta
tuoretta rakuunaa koristeluun

1. Ryöppää nokkosia muutama minuutti kiehuvassa vedessä ja valuta, tai huuhtele ja valuta pinaatti. Pese ja harjaa perunat, kuori parsanvarret ja leikkaa kova tyvi pois, viipaloi parsat, sipulit ja pinaatti.

2. Kuullota sipulia ja pinaattia öljyssä kattilassa, lisää vesi, perunat ja juusto kuutioina, kypsennä noin 15 minuuttia.

3. Lisää loput kasvikset ja mausteet ja kypsennä viitisen minuuttia, että parsa juuri ja juuri kypsyy.

4. Tarkista maku ja tarjoa keitto rapean maalaisleivän (tarvittaessa gluteenittoman) kanssa.

Kalsiumia 700 mg/annos
4 annosta
Valmistusaika 25 min

Munaton, gluteeniton