Muffineja on helppo valmistaa ja niihin voi upottaa mitä kaapista sattuu löytymään.

14 KPL

Yksi annos 115 kcal, laktoositon

 

4 dl täysjyvävehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

2½ tl leivinjauhetta

¼ tl suolaa

1½ prk laktoositonta kermaviiliä

2 kananmunaa

2 rkl pullomargariinia tai rypsiöljyä

1 dl silputtuja tuoreyrttejä

1 dl paloiteltuja kivettömiä oliiveja

½ dl pienittyjä aurinkokuivattuja tomaatteja

 

1.Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita toisessa kulhossa kermaviili, kananmunat ja margariini tai öljy. Kaada seos jauhojen joukkoon ja hämmennä tasaiseksi.

2. Nostele taikinaan yrtit, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit.

3. Täytä pikkuvuoat 2/3 taikinalla, sillä muffinit kohoavat kypsyessään. Paista ne kauniin värisiksi 225-asteisen uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.

VINKKEJÄ

  • Yrteiksi taikinaan sopivat esimerkiksi basilika, rosmariini, timjami ja salvia.
  • Ylijääneet yrtit voi säilöä rypsi- tai oliiviöljyyn. Yrttien hienontaminen nopeuttaa makujen uuttumista. Anna öljyn seistä joitakin päiviä ja käytä salaatinkastikkeena.
  • Muffinitaikinan voi pakastaa pursotuspussissa. Sulata sitä pari tuntia huoneenlämmössä ennen paistamista.
  • Muffineista saa ruokaisampia lisäämällä taikinaan katkarapuja, savulohta tai broileria.
  • Ruisjauhoissa on kuitua 13,9 g/100 g, täysjyvävehnäjauhoissa 9,9 g/100 g ja ydinvehnäjauhoissa 3,3 g/100 g.
  • Tutkimusten mukaan verenpainettaan voi laskea syömällä noin sata grammaa täysjyvätuotteita päivittäin.
  • Oliivit sisältävät muun muassa hyviä kertatyydyttymättömiä rasvahappoja ja kalsiumia.