Kuvat
Shutterstock
Kun haluat napata Tukholman komeimman selfien, katso jutun kohta seitsemän. Kuva: shutterstock
Kun haluat napata Tukholman komeimman selfien, katso jutun kohta seitsemän. Kuva: shutterstock

Mitä tehdä Tukholmassa lasten kanssa? Kiipeä katolle tai poikkea pelimuseoon.

Jos Grönalundin huvipuisto ja Junibacken ovat jo tuttuja, kokeile tänä kesänä jotakin uutta. Kokosimme 7 ideaa, joista innostuvat niin lapset kuin aikuiset.

Klikkaamalla numeroituja otsikoita pääset tarkastelemaan lisätietoja kohteesta.

1. Kierros kattojen yllä

Jos korkeat paikat eivät pelota, ohjattu kiipeily- ja näköalakierros keskustan katoilla tarjoaa varmasti uuden näkökulman naapurimaan pääkaupunkiin. Kierrosten hinnat lähtevät 70 eurosta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Pelimuseo

Yhdessä Tukholman uusimmista museoista voi tutustua videopelien historiaan ja virtuaalitodellisuuteen sekä tietysti pelata itse. Vanhemmille herää nostalgisia muistoja, ja perheen teinit ovat kuin kotonaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Markvardsgatan 2 

3. Tekniikan museo

Museossa riittää tutkittavaa koko tekniikan nälkäiselle perheelle. Englannin kielen taidosta on hyötyä näyttelyissä. Ulkopuolella on matematiikkapuisto, jossa pääsee ratkomaan luontoon, musiikkiin ja taiteeseen liittyviä matematiikan tehtäviä.

Museivägen 7

4. Stikki Nikki -jäätelöbaari

Kun on jäätelön aika, Stikki Nikkin kotitekoiset jäätelöt ovat raikas vaihtoehto ja aina saman päivän aikana valmistettuja. Jäätelöbaarin ylpeys on, että se on valmistanut yhteensä jo 500 jäätelömakua. 

Götgatan, Drottninggatan, vanha kaupunki ja Mariatorget

5. Ekokauppa Sthlm

Suloisessa ja värikkäässä putiikissa vierähtää tovi ihastellen lastentarvikkeita, leluja, astioita ja tekstiilejä. Kaikki tuotemerkit ovat ympäristöystävällisiä ja vastuullisesti tuotettuja.

Katarina Bangata 17

6. Lidan parkourpuisto

Jos suuntaa Tukholmasta etelään, kannattaa pysähtyä Tullingenin kunnassa. Lidan ulkoilualueella automatkaajat pääsevät purkamaan energiaa juosten, pyöräillen, uiden ja kiipeillen. Lapset voivat testata taitojaan parkour-radalla ja aikuiset haastaa rohkeutensa Accropark-kiipeilyradalla. Puisto on maksuton ja auki joka päivä.

Lidavägen 1, Tullinge

7. Inspiraatiota Insta-kuviin

Brunkebergin tunneli, auringonlasku Monteliusvägenillä, Urban Delin kattoterassi Sveavägenillä... Jos haluat herättää kateutta upeilla matkakuvilla, valitse jokin Tukholman parhaista kuvauspaikoista.

+ uutta kivaa Ruotsin-laivoilla

Silja Line avasi kesäksi Angry Birds -aiheisen leikkihuoneen Silja Serenadella ja Silja Symphonylla. Perheen teinien (ja vanhempien!) kannattaa kokeilla uutta pakopeliä, jossa yritetään ratkaista aarrejahti seuraamalla johtolankoja peliasemille ympäri laivaa.

Viking Linella yli 9-vuotiaat lapset voivat osallistua Itämeri-aiheiseen merilaboratorioon, jossa tutustutaan meritieteeseen. Laboratorio toteutetaan yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa. Kesäohjelmassa on myös taikurikoulu ja nukkemusikaali.

Lähteet: Visit Stockholm, Silja Line, Viking Line

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla