Viisi Toisenlaiset teiniäidit -ohjelmassa nähtyä äitiä palaa kertomaan, mitä heille kuuluu nyt. Yksi äideistä on 21-vuotias Petra, jolla on aviomiehensä Tatun kanssa kaksi lasta. Kuva: Nelonen Media
Viisi Toisenlaiset teiniäidit -ohjelmassa nähtyä äitiä palaa kertomaan, mitä heille kuuluu nyt. Yksi äideistä on 21-vuotias Petra, jolla on aviomiehensä Tatun kanssa kaksi lasta. Kuva: Nelonen Media

Ikävä lapsia kohtaan tuntuu fyysisenä kipuna, Petra kertoo.

Kolmekymmentä minuuttia. Se on aika, jonka Petra malttaa kerrallaan olla pois kahden lapsensa luota. Tuon ajan Petra viettää useimmiten läheisellä kuntosalilla, mutta edes treeni ei vie ajatuksia pois kodista.

– Luotan siihen, että mieheni Tatu kyllä pärjää lasten kanssa, kyse ei ole siitä. Itse koen niin suurta ikävää lapsia kohtaan, että se tuntuu fyysisenä kipuna. Kun en ole kotona, katson kelloa ja mietin, milloin saan taas mennä takaisin.

Terapeutin avulla Petra tajusi kärsivänsä eroahdistuksesta.

Neljävuotias esikoinen käy osa-aikaisesti kerhossa, ja ennen kuopuksen syntymää Petra kävi töissä. Iltaisin Petra ei kaivannut omaa aikaa erossa lapsesta, vaan halusi viettää kaiken vapaa-aikansa tiiviisti esikoisen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toisen lapsen synnyttyä kotona oleminen meni Petran mukaan “överiksi”. Jotain piti tehdä. Petra sai avun terapeutilta ja tajusi terapiassa kärsivänsä eroahdistuksesta. Terapeutti kehotti Petraa ottamaan itselleen pieniä hetkiä yksin arjessa ja luovuttamaan vetovastuuta hetkeksi Tatulle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Myös Tatu kannustaa minua lähtemään kotoa pois, mutta ei kuitenkaan pakota. Se on minulle tärkeää, Petra kertoo.

Arki on sujunut kahden lapsen kanssa Petran mukaan hyvin. Lapset nukkuvat 11 tuntia yössä, 7 kuukauden ikäinen kuopuskin yhdellä herätyksellä. Petra ja Tatu ottavat joka päivä aikaa myös parisuhteelleen: Pikku Kakkosen aikana pelataan kahdestaan korttia, ja iltaisin katsotaan sarjoja.

Kolmas lapsi saisi tulla vaikka heti, Petra kertoo.

Petra ja Tatu haaveilevat neljästä lapsesta. Petralta on kuitenkin löydetty munasarjoista rakkuloita, jotka selittävät sen, miksi Petran ja Tatun kuopus ilmoitti tulostaan vasta 2,5 vuoden yrityksen jälkeen.

– Jos kävisi niin hyvä tuuri, että tulisin luomusti raskaaksi, se saisi tapahtua vaikka heti. Mutta todennäköisesti joudumme turvautumaan hedelmöityshoitoihin, ja niiden aika on myöhemmin tulevaisuudessa.

Niin, tulevaisuus. Missä Petra näkee perheensä muutaman vuoden päästä?

– Haluaisin opiskella itselleni ammatin ja saada työpaikan. Muuten kaikki on nyt tosi hyvin, enkä välttämättä kaipaa elämääni mitään muutosta, Petra sanoo. 

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla