Kuvat
iStock
Ekaluokkalainen saa tulla kouluun juuri sellaisena kuin on. Ei tarvitse olla valmis, reipas tai iloinen, Janna Kurth kirjoittaa.
Ekaluokkalainen saa tulla kouluun juuri sellaisena kuin on. Ei tarvitse olla valmis, reipas tai iloinen, Janna Kurth kirjoittaa.

Opettaja Janna Kurth julkaisi koskettavan päivityksen ensimmäistä kertaa kouluun tulevista lapsista.

Sen lisäksi, että minä palaan kouluun, sinne saapuu jälleen rekkalastillinen maailman pienimpiä kirppuja, joita ei oikein edes osaa koululaisiksi kutsua, opettaja Janna Kurth kirjoittaa Facebookissa. Neuvojen sijaan Kurthilla on omien sanojensa mukaan muutama toive yhteiskunnalle ja universumille helpottamaan ekaluokkalaisten uutta alkua.

1. Ekaluokkalainen saa tulla kouluun juuri sellaisena kuin on. Ei tarvitse olla valmis, reipas tai iloinen. Saa itkeä, olla väsynyt tai ihan pihalla.

2. Ekaluokalla ei luoda pohjaa tulevalle yliopistouralle, menestykselle, start upeille tai laajalle kontaktiverkostolle. Ekaluokalla harjoitellaan koululaiseksi kasvamista. Koko vuosi.

3. Ekaluokkalaisen ei tarvitse osata mitään. Ei tarvitse opetella etukäteen lukemaan, laskemaan tai olemaan tehokas.

4. Ekaluokkalainen saa olla kärsimätön, hidas, hölmö, pieni ja väsynyt.

5. Koulussa on paljon aikuisia ja he kaikki ovat siellä sitä varten, että he auttavat. Jos kotona ei ole aikuisia, jotka pystyvät tai jaksavat auttaa, yhteiskunnan pitää turvata tilanne.

6. Ekaluokkalaisen tehtävä ei ole priorisoida, huolehtia itsenäisesti läksyjen teosta tai nukkumaan menosta. Hän tarvitsee siihen apua, todennäköisesti vielä monta vuotta.

7. Ketään ei saa kiusata eikä kukaan saa olettaa, ettei oma lapsi voisi olla kiusaaja. Aikuiset hoitavat kiusaamistapaukset yhdessä. Myöskään aikuiset eivät saa kiusata toisiaan.

8. Menestys ei ole ekaluokkalaisen kuullen käytettävä sana.

9. Opettajia, erityisopettajia, ohjaajia, rehtoreita, terkkareita, psykologeja ja kuraattoreja tarvitaan lisää, paljon. Suurimmalle osalle heistä pitää maksaa enemmän palkkaa.

10. Kaikkien koulun ja kodin aikuisten pitää olla tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden puolella.

11. Autoilijat, älkää kaahatko.

Katso alkuperäinen päivitys alta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla