Jännittääkö tuleva vanhemmuus? Luota heihin. Kuva: MTV, Koti-iskä88
Jännittääkö tuleva vanhemmuus? Luota heihin. Kuva: MTV, Koti-iskä88

Putouksen Kikka Vaara ja instatähti ja Vauvan bloggaaja, kahden taaperon isä Koti-iskä88 jakavat arvokkaimmat neuvonsa tuleville vanhemmille.

Raskaus:

Koti-iskä88: Puolison takia meiltä kotoa löytyi raskausaikana pelkästään hillosipuleja ja mandariineja. Joten söin niitä itsekin. Siitä huolimatta painoni nousi 3 kiloa raskausaikana.

Kikka Vaara: Käy suihkussa, juo kuumaa kahavia ja kato kaikki Game of Thronesit varastoon.

Raskaudesta tiedottaminen:

Koti-iskä88: Itse olen nauttinut eniten tulevien isovanhempien yllättämisestä. Anna heille pienet sukat käteen, äläkä sano mitään. Voit iukea isovanhempien ilmeistä, kuinka aivonystyrät tekevät työtään: mitä tämä oikein tarkoittaa? Ai niin, ja älä ainakaan kerro raskaudesta kenellekkään aprillipäivänä, sillä kukaan ei usko. Kokemusta on.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kikka Vaara: Minun mies Jere kysy hoitajalta, että näkkyykö sieltä pellaako vauva leftille vai raitille. Vastauksen saatuaa hää lähti juosten muina kärppinä ostaa masutihulaiselle ommaa mailaa ja kailottamaa samalla tätä vauvauutista koko Hönttämäelle. Mää jäin makkaamaan ja vuntsin että nonni, oispa kahavia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minun mies Jere kysy hoitajalta, että näkkyykö sieltä pellaako vauva leftille vai raitille.

Neuvola:

Koti-iskä88: Muista, että neuvola antaa neuvoja, ei käskyjä.

Kikka Vaara: Neuvola on täydellinen paikka saaha kaikkien aikojen huolestumiskohtaus. Käyriä, viivoja ja ennustuksia tungetaa etteen sellasella valonnoppeudella ja diagnoosia pukkaa diagnoosin perrään niin, että oksat pois. Mää vuntsin, että ennen neuvolakäyntiä kannatta huoletta mennä samoilla silimillä mahollisimma pitkää. Sitten ku nää kato siihen tuoliin siellä istahat ja kattelet Ryhmä Hau -hahmoja liimattuna seinille, niin kaikessa rauhassa ummistat toisen silimän ja otat puolittaiset torkut. Kyllä tihulaiset kasvaa juuri niinku pittää.

Mää vuntsin, että ennen neuvolakäyntiä kannatta huoletta mennä samoilla silimillä mahollisimma pitkää.

Vinkki synnytykseen:

Koti-iskä88: Paikka, jossa isällä on usein täysin turha olo. Silti läsnäolosi on oikeasti korvaamaton.

Kikka Vaara: Pakkaa valamiiks sairaalasta kottiinlähtö-vaatteet mukkaan. Mää unohdin ja pyysin minun ihanaa miestä hakkee ne. Hää toi minulle Kärppien pipon, toppahanskat, riisityynyn ja alushousut. 

Nimen valinta:

Koti-iskä88: Kun olette päättäneet nimivaihtoehdot, muistakaa käydä vielä läpi kaikki anagrammit, sanamuunnokset ja muut sanaleikit. Esimerkiksi Kuikka sukunimiselle ei kannata valita etunimeksi Pasia.

Esimerkiksi Kuikka sukunimiselle ei kannata valita etunimeksi Pasia.

Kikka Vaara: Kannattaa valita semmonen nimi, joka loppuu vokkaaliin. Sitä on sitte helepompi huutaa.

Näin turvaat unen:

Koti-iskä88: Yritin muistella, miten nukuin vauva-aikana, mutta sitten tajusin että, unenpuute vaikuttaa muistiin. Beibsien äiti ei edes muista valvoneensa.

Kikka Vaara: Ai mitä se olikaan?

Paras neuvo syömiseen:

Koti-iskä88: Valitse tiimisi: oletko imettäjä vai pulloruokkija, soseensyöttöä vai sormiruokailija.
Sormiruokaillessa pääset helpommalla jos omistat koiran. Jos et, kannattaa satsata hyvään rikkaimuriin.

Kikka Vaara: Meillä on kolome lasta: Hugo, Onni, Oskari – vauva, taapero viskari. Hugo lutkuttaa maitoa kuin viimeistä päivää 24/7. Onnille mää heittelen välipalapatukkaa ja rukkoilen, että se ossaa avata ne. Oskari syö lähinnä kastematoja, mutta onhan niissäkin kai vähän proteiinia. Eikö pahana päivänä ruoka ole ihan tarpeeks ite kokattua, jos lämmittää Saarioista mikrosa ja ripottellee parmesaania päälle?

Sormiruokaillessa pääset helpommalla jos omistat koiran.

Tärkein varuste vauvanhoitoon:

Koti-iskä88: Kahvinkeitin. Pidä itsesi energisenä niin jaksat hoitaa vauvaa. Myös google on hyvä varuste.

Kikka Vaara: Kamomillatee, äidinrakkaus, raivotyyny ja kahavi.

Muista parisuhde:

Koti-iskä88: Muista arjen väsymyksen keskellä myös puolisoasi pienillä arjen teoilla. Lausu puolisollesesi tarpeeksi usein ne kolme tärkeää sanaa ”minä vaihdan vaipan”.

Kikka Vaara: Anna miehen pelata änäriä.

Muista lausua puolisollesesi tarpeeksi usein ne kolme tärkeää sanaa "Minä vaihdan vaipan".

Tärkein kasvatusneuvo:

Koti-iskä88: Muista nauttia vauva-ajasta, kohta se on taapero.

Kikka Vaara: Kuha kaikki on illalla hengissä.

Tätä odotat kauhulla:

Koti-iskä88: Ensimmäinen niskakakka tulee piirtymään verkkokalvoillesi ja syöpymään nenääsi.

Kikka Vaara: Sitä, kun Oskari-viskari tullee teini-ikkään. Mää valmistaudun jo nyt henkisesti ollee kaikista noloin ja hävettävin ihiminen maan päällä. Eli äiti.

Meidän Oskari esimerkiksi kajautti eilen roskiksilla naapurin Super-Merjalle, että ”minun äiti on paras äiti koska sillä on niin pitkät tissit”.

Ihaninta vanhemmuudessa:

Koti-iskä88: Kun pieni tuhisija nukahtaa väsyneenä syliisi.

Kikka Vaara: Se, kun rakkaat tihulaiset puhhuu sinusta kauniita asioita! Vaikka naapureille. Meidän Oskari esimerkiksi kajautti eilen roskiksilla naapurin Super-Merjalle, että ”minun äiti on paras äiti koska sillä on niin pitkät tissit”. Oispa kahavia.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla