Juontaja Anni Hautala onnittelee Konstaa tämän valitsemasta palkinnosta. Kuva: Nelonen Media
Juontaja Anni Hautala onnittelee Konstaa tämän valitsemasta palkinnosta. Kuva: Nelonen Media

Uusi visailuohjelma selvittää, kuinka hyvin vanhemmat tuntevat lapsensa.

Kurkistaisiko lapsesi vaahtokarkkipurkkiin vaikka se on kiellettyä? Suostuisiko hän maistamaan naudan kieltä? Tänään Nelosella alkavassa visailuohjelmassa kilpailee joka viikko kolme perhettä. Perheen lapset pääsevät ohjelman ajaksi kerhotilaan, jossa heidän toimiaan havainnoidaan piilokameran avulla. Samaan aikaan vanhemmat veikkaavat, miten heidän lapsensa toimii tietyissä tilanteissa.

Ohjelmaan osallistuu lapsia leikki-ikäisistä koululaisiin, ja tehtävät testaavat lapsen rohkeutta ja itsehillintää. Itsesäätelyyn tarvittavat aivojen osat kehittyvät lapsella yksilöllisesti 3–7 vuoden iässä, ja monesti lapsi omaksuu samanlaiset keinot itsesäätelyyn kuin vanhempansa. Ohjelmassa vanhempia saattaakin auttaa se, että he miettisivät mitä itse tekisivät itsehillintää vaativissa tilanteissa. 

Voittajaksi jokaisessa jaksossa selviytyy perhe, joka on arvannut lapsensa käytöksen parhaiten. Mutta jännitystä piisaa vielä palkintojen paljastuessa, sillä tässä ohjelmassa lapsi saa valita kahdesta palkinnosta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäisessä jaksossa voittajaksi selviytyy Konstan perhe. Konsta on kutkuttavan tilanteen edessä: Valitseeko hän palkinnoksi koko perheen ulkomaanmatkan vai lasten sähköauton?

Mitäpä luulette!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä lapsesi tekisi tiistaisin Nelosella ja Ruudussa klo 20. Nelonen Media ja Vauva.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla