Lindholmin perhe ei vietä aikaa yhdessä kodin ulkopuolella poikien tappelun vuoksi. Kuva: <span class="photographer">AVA</span>
Lindholmin perhe ei vietä aikaa yhdessä kodin ulkopuolella poikien tappelun vuoksi. Kuva: AVA

Tänään Supernanny auttaa Lindholmin perhettä, jossa poikien väkivaltainen tappelu vie ilon perheen arjesta. 

Lindholmin perheen vanhemmat Satu ja Pekka kaipaavat kipeästi apua. Kahdeksanvuotiaan Valtterin ja kuusivuotiaan Veetin yhteiset leikit leimahtavat aina rajuksi tappeluksi, eikä poikia voi jättää kotiin kahdestaan edes hetkeksi. Uimahalli- tai pelireissut tehdään tappeluiden minimoimiseksi niin, että vain toinen pojista on mukana. 

Ilo arjesta on kateissa, koska mukavaksi tarkoitetut yhteiset hetket päättyvät tappeluun.

Poikien tappelu lisääntyi kuopuksen synnyttyä.

Perheen äiti Satu kertoo, että poikien tappelu lisääntyi vuosi sitten, kun perheen kuopus Viivi syntyi. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Sitä vain odottaa, että koska tässä käy pahemmin, Satu pohtii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös vanhempien rooleissa on ongelmia. Satu haluaisi pitää pojilla tiukat rajat, mutta isä Pekka on paljon lepsumpi. Rauhallisia vuorovaikutustilanteita ei arjessa ole, sillä vanhemmat komentavat lapsia huutamalla. Satu pohtiikin, millaisen kuvan lapset saavat perhe-elämästä, kun arki on yhtä huutoa – puolin ja toisin.

Supernanny Pia Penttala haluaa parantaa perheen vuorovaikutusta. Tähän Penttala ottaa avuksi perheparlamentin. Eli istuttaa koko perheen yhteisen pöydän ääreen, jossa keskustellaan yhdessä arjen toiveista ja siitä, millaisia tunteita toiset perjeenjäsenet herättävät. 

Pojat toivovat, että vanhemmat viettäisivät heidän kanssaan enemmän aikaa. 

Penttala määrää vanhemmille ja lapsille enemmän yhteistä tekemistä, sillä tähän asti pojat ovat leikkineet paljon kahdestaan. Vanhemmat ovat tulleet mukaan tilanteeseen vasta silloin, kun tappelu on jo ehtinyt syntyä.

Valtteri ja Veeti innostuivat yhteisestä ajasta vanhempiensa kanssa, sillä molemmat toivoivat vanhempien leikkivän heidän kanssaan enemmän. 

Kun Satu ja Pekka ovat kasvatuskysymyksistä samoilla linjoilla ja koko perheen yhteistä aikaa on enemmän, myös poikien tappelu vähenee. Vanhemmat ymmärtävät, että vaikka pojilla ei ole kuin muutama vuosi ikäeroa, he ovat silti hyvin eri kehitysvaiheissa. Veeti tarvitsee vielä paljon läheisyyttä ja kohtaamisia omien vanhempiensa kanssa, kun taas Valtteri viihtyy jo hyvin ystäviensä kanssa.

Supernanny Suomi AVAlla tiistaisin klo 21.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla