Chrissy Teigen, Serena Williams ja Jacinda Ardern puhuvat äitiydestä virkistävän avoimesti ja rehellisesti. Kuva: Vauvan ja Meidän Perheen toimitus
Chrissy Teigen, Serena Williams ja Jacinda Ardern puhuvat äitiydestä virkistävän avoimesti ja rehellisesti. Kuva: Vauvan ja Meidän Perheen toimitus

Nämä äidit ovat tuoneet sanoillaan ja teoillaan julki arkisia asioita äitiydestä, ilman kaunisteluja: ei mitään siloteltua somemaailmaa, vaan oikeaa elämää.  

Tennistähti kertoo, miksi lopetti imetyksen

Tenniksen olympivoittaja ja moninkertainen Grand Slam -mestari Serena Williams synnytti esikoistyttärensä Alexis Olympian vuoden 2017 syyskuussa. 36-vuotias Williams teki paluun pelikentille toukokuussa 2018.

Kuva: Instagram / @serenawilliams

Erikoista tennistähden paluussa oli se, että hän kertoi medialle avoimesti siitä, että palatakseen takaisin uransa pariin hänen oli lopetettava tyttärensä imetys.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Minulle oli tärkeää, että saan imettää Alexista ainakin kolme kuukautta. Sitten kolmesta kuukaudesta tuli neljä, ja neljästä kuusi, Williams kertoi heinäkuussa Wimbledonin tennisturnauksen lehdistötilaisuudessa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Williamsin mukaan syy imetyksen lopettamiseen oli se, että tiukasta vegaanisesta ruokavaliosta ja treenaamisesta huolimatta hänen painonsa ei tippunut kisakunnon vaatimiin lukemiin imetyksen aikana. Lopulta Williamsin valmentaja kehotti: lopeta imetys, jos aiot vielä palata takaisin tenniskenttien ykkösnaiseksi.

Williams halusi kertoa avoimesti omasta kokemuksestaan, sillä hänelle tuli yllätyksenä, että äidin paino ei imetyksen aikana putoakaan.

– Meidän kaikkien vartalo on erilainen ja toimii eri tavalla. Toivottavasti kaikki naiset muistaisivat sen, Williams summasi. 

Pääministeri esimerkkinä tasa-arvosta

Uuden-Seelannin pääministeri, 38-vuotias Jacinda Ardern, on historian toinen pääministeri, joka on saanut virkakautensa aikana vauvan. Ardern ilmoitti raskaudestaan vuoden 2018 tammikuussa, muutama kuukausi sen jälkeen kun hänet oli nimitetty pääministerin tehtäviin.

Terve tyttövauva syntyi Aucklandin kunnallisessa sairaalassa kesäkuussa.

Kuva: Instagram / @jacindaardern

Ardern kertoi pitävänsä kuuden viikon äitiysloman heti tyttärensä syntymän jälkeen, jonka jälkeen Ardernin avopuoliso Clarke Gayford jäi isyysvapaalle. 

Ardernin äitiysloman aikana Uuteen-Seelantiin astui voimaan pääministerin ajama uudistus, johon liittyi muun muassa maksullisten perhevapaiden pidentyminen neljällä viikolla. Uudistuksen astuttua voimaan pääministeri julkaisi virallisella Facebook-sivuillaan videon, jossa hän kertoo ajatuksiaan uudistuksesta.

Videossa Ardern istuu sohvalla sylissään vastasyntynyt tyttärensä, joka on kääritty vilttiin. 

Video: Facebook / @jacindaardern

Ardernin raskaus ja lapsen hoitojärjestelyt ovat keränneet paljon positiivista palautetta. Esimerkiksi Uuden-Seelannin entinen pääministeri Helen Clark kirjoitti, kuinka Ardernin perhetilanne toimii vahvana esimerkkinä nuorille naisille.

– Naiset voivat yhdistää työn ja perheen, ja miehet voivat jäädä hoitamaan lasta kotiin. Uuden-Seelannin viesti on se, että naiset voivat rikkoa raja-aidat ja tehdä asiat omalla tavallaan, juuri niin kuin Ardern on tehnyt.

Ardern ei puolestaan itse pidä valintojaan epätavallisina. Elokuun alussa töihin palannut pääministeri kommentoi The Guardianille, että hän ei ole ensimmäinen nainen, joka on synnyttänyt.

Ardern kuitenkin myöntää olevansa ensimmäisten joukoissa tekemässä sellaista asiaa, jota ei tavallisesti ole tehty, eli yhdistämässä korkea-arvoista asemaansa ja äitiyttä.

– Mutta joku päiväkin tämäkin tulee olemaan täysin normaalia, Ardern kommentoi.

Huippumalli, joka kertoo avoimesti äitivartalostaan    

Amerikkalaisen mallin Chrissy Teigenin Instagram-kuvat ovat realistinen tuulahdus äitiydestä kahden pienen lapsen kanssa.

Teigen on esimerkiksi julkaissut itsestään kuvan verkkopikkuhouisussa, joita käytetään synnytyksen jälkeen niiden saumattomuuden ja mukavuuden vuoksi. 

Kuva: Instagram / @chrissyteigen

Teigenin julkaisema kuva hetkestä, jossa hänen esikoisensa haluaa Teigenin imettävän uuden vauvan lisäksi leikkinukkea, on kerännyt Instagramissa yli kolme miljoonaa tykkäystä.

 

Luna making me feed her babydoll so I guess I have twins now

Henkilön chrissy teigen (@chrissyteigen) jakama julkaisu

Kuva: Instagram / @chrissyteigen

Viimeisimmän raskautensa jälkeen Teigen on pohtinut paljon oman vartalonsa hyväksymistä. Heinäkuussa Balilla lomaillessaan Teigen julkaisi Twitterissä videon, jossa näytti peittelemättä omat raskausarpensa. 

Äitivartalovaroitus, Teigen kirjoitti videon saatetekstiksi. Huippumalli näyttää kameralle, miltä muutama kuukausi sitten synnyttäneen äidin maha näyttää ilman kuvankäsittelyä ja filttereitä. 

Video: Twitter / @chrissyteigen

Jo aiemmin 32-vuotias Teigen on kertonut, että Teigenin ja hänen miehensä John Legendin molemmat lapset, 2-vuotias Luna ja kahden kuukauden ikäinen Miles, ovat saaneet alkunsa hedelmöityshoidolla. 

– Jos se olisi meistä kiinni, olisimme hankkineet lapsia jo vuosia sitten, Teigen kertoi FabLife-ohjelmassa.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla