Onnesta hehkuvat vanhemmat Meghan ja Harry esittelivät maanantaina syntyneen pienokaisensa julkisuuteen eilen.
Onnesta hehkuvat vanhemmat Meghan ja Harry esittelivät maanantaina syntyneen pienokaisensa julkisuuteen eilen.

Meghanin ja Harryn esikoispoika esiteltiin maailmalle keskiviikkona, ja harvinainen nimivalinta puhututtaa.

Sussexin herttuapari yllätti vedonlyöjät: Meghan ja Harry valitsivat esikoispojalleen nimen, jota ei löytynyt vedonlyöjien listoilta – eikä suosituimpien kuninkaallisten nimien joukosta.

Tuoreet vanhemmat esittelivät suloisen poikavauvan julkisuuteen eilen ja paljastivat samalla hänen nimensä, joka on Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Kumpaakaan etunimeä ei ole käytetty kuningasperheessä aiemmin.

On harvinaista, että kuningasperheeseen syntyvän vauvan kummallekaan nimelle ei löydy hovista kantajaa. Edellisen kerran näin on käynyt 80-luvun alussa, jolloin kuningatar Elisabethin tytär prinsessa Anne antoi tyttärelleen nimeksi Zara

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Meghanin ja Harryn esikoisella ei myöskään perinteistä poiketen ole arvonimeä. Telegraphin mukaan vauva olisi voinut saada tittelikseen Dumbartonin jaarli. Herttuapari kuitenkin päätti, että vauvaa kutsutaan yksinkertaisesti Archieksi. On epäilty, että Meghan ja Harry haluavat tarjota lapselleen mahdollisimman tavallisen kasvuympäristön, huolimatta perheen kuninkaallisuudesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Archie tarkoittaa rohkeaa ja aitoa. Nimi oli vuonna 2017 Englannin ja Walesin 18. suosituin, ja se on löytynyt suosituimpien nimien sijalta jo 16 vuotta. 

Sosiaalisessa mediassa Britannian kuningasperheen uuden tulokkaan nimi on otettu vastaan innokkaasti. Twitterissä kuningasperheen seuraajat ovat selvästi hyvillään siitä, että Meghan ja Harry rikkovat rohkeasti rajoja. 

– Archie on upea nimi! Ja miellyttävä yllätys. Harry ja Meghan luovat selkeästi omaa erottuvaa identiteettiään, eräs seuraaja twiittasi. 

Huomattavaa on, että sekä Archie että Harrison ovat suosittuja nimiä myös Yhdysvalloissa, Meghanin kotimaassa. BBC:n haastattelema Majesty-lehden toimituspäällikkö Joe Little arvelee, että nimellä Harrison on haluttu tuoda nimeen amerikkalaista kaikua: Harrisonista tulee ensimmäisenä mieleen amerikkalaisnäyttelijä Harrison Ford.

Toisaalta nimellä voidaan myös viitata lapsen isään prinssi Harryyn, sillä nimi tarkoittaa Harryn poikaa. 

Nimiveikkaukset kävivät kuumana jo siitä asti, kun herttuapari julkisti raskauden viime vuoden lokakuussa. Nimiveikkausten kolmen kärjessä olivat perinteiset kuninkaalliset nimet Alexander, Arthur ja Albert

Meghanin ja Harryn esikoinen syntyi maanantaiaamuna kello 5.26. Vauva painoi syntyessään 3 260 grammaa.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla