Vasemmalla kuvassa oleva Kira pyörittää perhearjen keskellä omaa kauneusalan yritystään, ja yrityksen tilat ovat kätevästi Kiran ja tämän perheen kotona. Kuva: Nelonen Media
Vasemmalla kuvassa oleva Kira pyörittää perhearjen keskellä omaa kauneusalan yritystään, ja yrityksen tilat ovat kätevästi Kiran ja tämän perheen kotona. Kuva: Nelonen Media

Toisenlaiset teiniäidit tuo tänään ruutuun yrittäjä Kiran, joka haluaa hoitaa kaiken yksin. 

Kiralla tuntuu olevan elämässään peruspalaset kunnossa: Hänellä on avomiehensä Laurin, 21, kanssa vuonna 2017 syntynyt poika, ja nyt pari odottaa toista lastaan. Kiralla on myös oma kauneusalan yritys.

Yrityksen toimipiste on Kiran ja Laurin rivitaloasunnon ylimääräisessä huoneessa, ja Kiralla käy asiakkaita iltaisin ja viikonloppuisin. Asiakkaat saattavat tulla lyhyelläkin varoitusajalla, ja Kiran mielestä yrittäjänä ei voi kieltäytyä työstä. 

Päivisin Kira huolehtii esikoisestaan ja hoitaa kodin askareet. Vaikka Kira haluaa hoitaa kotityöt itse, hän on tehnyt Laurille selväksi, että lapsi hoidetaan puoliksi, onhan tämä heidän molempien yhteinen. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kiralle on tärkeää näyttää maailmalle, että hän pärjää nuoresta iästään huolimatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– En kestä ajatusta siitä, että en olisi täydellinen äiti. 

Jossain vaiheessa toista raskautta Kiran jaksamiselle tulee loppu, ja Kiralla todetaan burn out. Silloin hänen on pakko levätä. 

– En voi hyväksyä sitä, että en pysty tai en jaksa. Kuka nyt tykkää laiskasta ihmisestä, Kira kertoo jaksossa. 

Hän huomaakin pyytelevänsä usein Laurilta anteeksi sitä, jos ei jaksa tehdä kotona jotain tiettyä asiaa. 

Vauvan synnyttyä arjesta tulee entistä hektisempää, ja Kira miettiikin Laurin isyysvapaan loputtua, kuinka selviää arjesta mustasukkaisen esikoisen ja tiheästi rinnalla viihtyvän kuopuksen kanssa.

Kira päättää lopulta nauttia kotona olosta kahden lapsen kanssa täysillä ja jättää työn teon äitiysloman ajaksi kokonaan. 

Toisenlaiset teiniäidit Livillä maanantaisin kello 20. Nelonen Media ja Vauva.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla