Suurosten perheen lapset Väinö ja Veikka ottavat yhteen useita kertoja päivässä. Kuva: AVA
Suurosten perheen lapset Väinö ja Veikka ottavat yhteen useita kertoja päivässä. Kuva: AVA

Suomen Supernanny auttaa tänään Suurosten perhettä, jossa lapset tappelevat keskenään niin kovaa, että välillä kamppailuista jää fyysisiä jälkiä.

Raapimista ja korvia särkevää huutoa. Niitä ovat täynnä Suurosten perheen illat. 

Perheessä on kaksi lasta, seitsemänvuotias Väinö ja viisivuotias Veikka. Perheen suurin ongelma on auktoriteetin puute: jos vanhemmat yrittävät asettaa rajoja, pojat vain nauravat niille. Väinö ja Veikka saavat aina tahtonsa läpi.

– Itselläni ei ole lapsuudessa ollut tiukkoja rajoja, joten minun on vaikea asettaa niitä omille lapsilleni, perheen äiti Annukka kertoo. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vanhemmat joutuvat pesemään lastensa hampaat väkisin.

Pojat eivät suostu istumaan ruokapöydässä, ja ruokailun jälkeen illat menevät poikien tapellessa. Joskus tappelut ovat niin kovia, että Väinö raapii pikkuveljensä verisille naarmuille. Hammaspesut ja nukkumaanmenot eivät suju yhtään sen paremmin, vaan vanhemmat joutuvat pesemään lastensa hampaat väkisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun illat ovat hankalia, perheen äiti Annukka kokee helpoimmaksi vaihtoehdoksi karata tilanteista kännykälle. Sillä aikaa, kun isä Miikka luovii iltatoimia kahden huutavan lapsen kanssa, äiti somettaa.

Suurosten perheessä vanhemmat ovat niin väsyneitä arkeensa, että he ovat luovuttaneet sääntöjen laatimisen ja niiden noudattamisen suhteen. Supernanny Pia Penttala huomaakin nopeasti, että tässä perheessä lapset laativat säännöt ja aikuiset tottelevat. 

Annukka saa pahvilaatikon, jossa hänen on säilytettävä kännykkäänsä iltaisin. 

Penttala ottaa ruokailuhetkiin avuksi nystyrätyynyt, jotka asetetaan poikien tuoleille. Tyynyn tarkoitus on rauhoittaa ja parantaa keskittymiskykyä. Penttala myös lisää perheen iltatoimiin ulkoilua koko perheenä, sillä näin Väinö ja Veikka pääsevät purkamaan energiaa ennen nukkumaanmenoa.

Perheen äidille Penttala antaa pahvilaatikon, jonne Annukka laittaa kännykkänsä joka ilta. 

Uudet säännöt parantavat Suurosten perheen arkea huomattavasti, ja aikuisten ja lasten vuorovaikutus lisääntyy. 

– Perheemme on nyt paremmin koossa, Annukka kertoo.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla