Pitääkö hapankaalin "superterveellisyys" vieläkin paikkaansa? Entä kun vertaillaan sitä näihin niin sanottuihin terveysvaikutteisiin jogurtteihin: kumpaa kannattaisi nauttia?
Hapankaalissa on maitohappobakteereja. Niiden hyödyntämiseen hapankaalin valmistus perustuukin. Hapankaali on hyvin kevyttä syötävää. Valitettavasti näin ei useinkaan ole näissä kysyjän esille tuomissa terveysvaikutteisissa jogurteissa. Suurimmassa osassa niistä on rasvaa ja sokeria jopa enemmän kuin tavallisessa maustetussa ja normaalirasvaisessa jogurtissa. Probioottisesti vaikuttavat maitohappobakteerit eivät alan tutkijoilta saamani tiedon mukaan itsessään maistu oikeastaan miltään, joten niiden vuoksi probioottisesti vaikuttavia maitohappobakteereja sisältävä jogurtti voisi olla suositeltavaa vähärasvaista ja vähäsokerista. Jostakin syystä tällaisia ei kuitenkaan markkinoilla juurikaan ole.
Ursula Schwab
ravitsemusterapian apulaisprofessori
Kysy asiantuntijalta
Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.