Hiukseni ovat talvella todella sähköiset. Minun hiuksiini eivät sähköisyyttä poistavat hoitoaineetkaan tunnu tehoavan, olisiko neuvoja tähän?


Hiusten lentelystä talvisaikaan voi syyttää kuivaa sisäilmaa sekä kuivia hiuksia, joiden sähkövaraus saa aikaan sen että hiukset ikäänkuin hylkivät toisiaan eli sojottavat hallitsemattomasti kaikkiin ilmansuuntiin. Ei ole varmaankaan yhtä konstia, jolla takuuvarmasti saisi ongelman pois, mutta tässä muutamia vinkkejä, toivottavasti näistä joku tepsii:

- Kosteuden puutteeseen vettä suihkeena. Tilapäinen apu, mutta toimii, jos ei halua hiuksiinsa ylimääräisiä tököttejä. Apteekista löytyy pieniä, käsilaukkuun sopivia vesisuihkepulloja (mm. Vichy, Avene), joilla voi samalla kosteuttaa tilapäisesti myös kuivaa ihoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

- Hoitoaineen yksi tarkoitus olisi tasata hiusten sähkövarausta pesun jälkeen, mutta harvalla tuotteella se talvella kuitenkaan onnistuu. Jotkut ovat saaneet avun lisäämällä poishuuhdeltavan hoitoaineen määrää. Tämä perustunee siihen, että hiuksista tulee raskaammat. Osa pesee pelkällä hoitoaineella sampoon tavoin. Toimiiko konsti, selviää kokeilemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

- Hiuksiin jätettävät, suihkutettavat hoitoaineet toimivat ainakin hetken. Tigi:n Spoil me raikastaa nuutuneet hiukset ja poistaa sähköisyyttä. Teho on paras, jos tukkaan ei koske kammalla tai harjalla enää sen jälkeen kun aine on kuivahtanut hiusten pintaan. Luonnonkosmetiikkapuolelta kannattaa kokeilla esimerkiksi Logonan suihkutettavaa hoitoainetta.

- Geelit ja vahat saattavat toimia myös hyvin sähköisyyden nujertajina, jos tukan malli sen sallii. Hoitavampi versio on hieroa mitä tahansa käsi/kasvo/vartalovoidetta tai öljyä ensin käsiin ja silotella käsillä sitten hiusten pintaa. On tärkeää laittaa mahdollisimman vähän, etteivät hiukset muutu rasvaisen näköisiksi.

- Vanha kunnon hiuslakka tehoaa hyvin. Parhaita ovat sellaiset, jotka lähtevät harjaamalla pois eli jättävät kalvon hiusten pinnalle.

Päivi Kousa
farmaseutti, estenomi

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla