Tehoavatko auringonsuoja-aineet todella hiustuotteissa? Mikä olisi paras keino suojata hiukset auringolta niin, ettei esimerkiksi hiusväri haalentuisi ennen aikojaan?

Aurinko vaikuttaa hiuksiin samaan tapaan kuin vaalennusaine, eli tarpeeksi pitkä aika paahteessa haalentaa kyllä hiusten väriä sekä haurastuttaa rakennetta. Paras suoja on tietenkin mekaaninen eli hattu tai huivi, mutta välillä olisi mukava antaa kutrien liehua vapaana aurinkoisessa säässä. Tätä varten on kehitetty hiustuotteita, joissa on aurinkosuoja mukana.

Aurinkoisille keleille tarkoitetut sampoot ja hoitoaineet eivät itsessään juuri UV- säteiltä suojaa, mutta ne sisältävät erityisesti hiuksen rakennetta parantavia ja silottavia aineita, joita voi kesäkeleillä tarvita. Vaikutus on tietenkin tilapäinen ja kestää seuraavaan pesuun ja hoitoon asti. Kokeilin itse taannoin Wellan uudistunutta aurinkohiussarjaa, joka tuoksui ihanalle ja sai hiukset pehmeiksi ja kiiltäviksi. Ainoa mitä jäin kaipaamaan kokeilustani oli itse auringonpaiste.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

UV- suoja-aineita sisältävät, hiuksiin jätettävät hoitoaineet ja muotoilutuotteet suojaavat auringon haalistavalta vaikutukselta, kunhan muistaa seuraavat asiat:
- Tuotteita on laitettava tarpeeksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Mikään tuote ei ole ihmeainetta, jonka avulla voi olla aamusta iltaan auringonpaahteessa. Mikäli tuotteessa on kemiallisia UV- suoja-aineita, niiden teho hiipuu päivän mittaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikäli perinteiset aurinkohiustuotteet eivät innosta, voit kokeilla myös luonnonmukaisempaa konstia. Levitä hiuksiin kauttaaltaan kookosöljyä ja saat aikaiseksi koko päivän kestävän, hiuksia hoitavan ja kookokselta tuoksuvan "wetlookin". Ja eikun rannalle!

Päivi Kousa
farmaseutti, estenomi


Lue lisää:
Aurinkosuojista

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla