Ripsivärini paakkuuntuu jo muutaman kuukauden käytön jälkeen ja olen lisännytkin siihen vähän vettä, jotta saan kaiken värin käytettyä. Näin ei saisi kuitenkaan kuulemma tehdä. Miksi?

Kun laitamme ripsiväriä, harjaan irtoaa ripsistä ja ihosta aina hiukan kuollutta ihosolukkoa sekä ihon normaaleja mikrobeja. Ripsivärit, kuten muutkin kosmetiikkatuotteet valmistetaan siten, että tuote säilyy normaalikäytössä sille suositellun ajan pienestä mikrobilisäyksestä huolimatta.

Paakut tarkoittavat, että ripsivärisi on todennäköisesti alkanut kuivua. Paakkuuntuminen voi olla myös merkki alkavasta pilaantumisesta, vaikka tuote ei haisisikaan pahalle. Veden lisääminen voi auttaa tilapäisesti siten, että saat koostumuksen takaisin juoksevammaksi, mutta vedellä voi olla tuotteelle myös haitallisia vaikutuksia. Vesi on otollinen kasvualusta bakteereille. Erityisen villiksi bakteerien pippalot voivat yltyä, jos kraanavettä lisätään sellaiseen tuotteeseen, johon vesi ei kuulu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mikäli tuotteen rakenne selkeästi muuttuu ja sen ostamisesta on jo jokunen kuukausi tai jopa vuosi, on syytä hankkia uusi tuote tilalle. Pilaantuneessa ripsivärissä olevat mikrobit voivat aiheuttaa hankalia silmätulehduksia. Ripsiväri säilyy hyvänä keskimäärin yhdestä kuukaudesta kolmeen. Mikäli käytät ripsiväriä vain harvoin, huolehdi aina, että laitat tuotetta täysin puhtaalle iholle. Sulje korkki käytön jälkeen tiivisti, ettei ilma pilaa tuotetta ennenaikaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Päivi Kousa
farmaseutti, estenomi

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla