Activia kysyi alkaneen vuoden kunniaksi lukijoiden hyvinvointilupauksia vuodelle 2016, ja jakaa nyt kahden viikon ajan vinkkejä parempaan oloon. Tänään vuorossa on Liisan (58) lupaus nauttia kunnon aamupala. Aloita sinäkin päiväsi terveellisesti!

Usein kuulee sanottavan, että aamiainen on päivän tärkein ateria. Se ei ole ihan puppua, sillä hyvä ja terveellinen aamupala vaikuttaa monin tavoin koko päivään.

Toivottavasti pitkä ja hyvin nukuttu yö on eräänlainen minipaasto, jonka jälkeen elimistö tarvitsee ravintoa käynnistyäkseen. Aivotkaan eivät toimi kunnolla ilman energiaa. Vaikka nälkä ei vatsassa kurnisikaan, voi päivän töistä suoriutuminen ja uusien asioiden oppiminen tuntua tahmealta jos aamupala on jäänyt väliin.

Suurimman osan päivittäisestä energiantarpeesta pitäisi täyttyä aamupalalla ja lounaalla, sillä päivällä energian tarvekin on suurin. Aamupalan syöminen rytmittää koko loppupäivän aterioita, jolloin riski epäterveellisten herkkujen himoitsemiseen päivän mittaan pienenee. Pysyt vireänä ja toimintakykyisenä, kun annostelet koneeseesi energiaa heti aamusta ja tasaisesti pitkin päivää -näin verensokeri ei pääse heilahtelemaan liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos tavoitteenasi on laihtua tai hallita painonnousua, on kunnollisen aamiaisen nauttiminen entistä tärkeämpää. On helpompi tehdä fiksuja valintoja ja syödä kevyemmin illalla, kun nälkä on tyydytetty jo aamulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Terveellinen ja täyttävä aamupala sisältää jotain proteiinipitoista, kuten maitotuotteita, kananmunia tai leikkeleitä. Vatsan toimintaa tukevia kuituja taas saa täysjyväviljoista, marjoista, hedelmistä ja vihanneksista. Kiireisiin aamuihin vetoava voi valmistaa terveellisen aamupalan valmiiksi jo edellisenä iltana! 

 

 

Vatsaa hellivä tuorepuuro

2 dl Activia maustamatonta jugurttia
1 dl kaurahiutaleita
Puolikas banaani 
Pakastettuja kotimaisia marjoja, esim. mustikoita tai puolukoita
Murskattuja pähkinöitä tai manteleita
1 tl hunajaa

Sekoita Activia, kaurahiutaleet ja haarukalla soseutettu banaani. Lisää seokseen marjat ja pähkinät, ja makeuta halutessasi hunajalla. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

    Lue lisää Activia-tuotteista täältä.

    Sisältö jatkuu mainoksen alla