Kun hikoilee lomaleikeissä lasten kanssa, muistaa sen tärkeimmän: liikunta on yhteistä ilonpitoa. Opettele tästä tuttujen lajien lisäksi kaikenikäisille sopivia uusia. Niihin on helppo innostua, sillä leikkipaikka ja välineet löytyvät läheltä.

Metsägolf
Mailoiksi käyvät kepit, palloiksi kävyt. Sovitaan etapit: puu, kivi, kuoppa, mätäs. Ensiksi tai vähimmin lyönnein etapille ehtinyt saa pisteen, eniten pisteitä kerännyt voittaa. Palloa on aina lyötävä, eli sitä ei pyöritellä eikä vipata. Jos pallo häviää, palataan edelliselle etapille.

Arviojuoksu

Leikkijät arvioivat tiettyyn matkaan tarvitsemansa juoksuajan ja kokeilevat sitten, kuinka lähelle arviota kukin pääsee. Voittaja ei ole nopein vaan se, joka osaa parhaiten säädellä juoksuaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ketjuhippa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yksi on hippa. Kun hän saa jonkun kiinni, he jatkavat käsi kädessä muiden pyydystämistä. Ketjun pitää pysyä ehjänä, ja vain ulommaiset saavat tavoittaa muita leikkijöitä vapaalla kädellään. Leikki loppuu, kun kaikki ovat mukana ketjussa.

Lohikäärme
Leikkijät menevät jonoon ja tarttuvat edessä olevaa vyötäröstä molemmin käsin. Ensimmäinen jonossa on lohikäärmeen pää, jonon viimeisen housunkauluksessa roikkuu huivi eli lohikäärmeen häntä. Pää yrittää napata hännän, pyrstö väistelee.

Älä unohda näitä!

Sulkapallo, frisbee, trampoliini, vesijuoksu, rantatennis, rantapallo, salkopallo, bumerangi, katukoris, pihasähly, mölkky, petankki, kroketti, leijan lennätys...

Lue lisää:
Lisää kesäliikuntalajeja.

Tosi kivoja pihaleikkejä! Mutta minulla olisi silti yksi kysymys. Olisiko mitään pihaleikkejä, joita voisi leikkiä yksin?

T:nelluska

  • ylös 12
  • alas 3
Sisältö jatkuu mainoksen alla