Dokumenttielokuva kertoo tarinoita myös ihmismielestä ja elämänmuutoksista. Poimimme DocPoint-elokuvafestivaalin 25.-31.1. tarjonnasta 6 kiinnostavaa leffaa. Katso trailerit!

1. Seven Songs for a Long Life

Kuoleman kohtaamisesta kertova leffa. Tässä terapiamuotona käytetään nimenomaan laulua. Hauska, koskettava, lempeä elokuva saattohoitopotilaista ja saattokodin henkilökunnasta. Lue lisää ja katso traileri täältä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Sota ja mielenrauha

DocPointin avajaiselokuvassa tutkaillaan sitä, mitä sota tekee ihmisen mielelle. Leffa perustuu jatkosodan aikaisiin kirjeisiin ja päiväkirjoihin. Se vertautuu myös ajankohtaiseen pakolaistilanteeseen: miten voimme olettaa, että sotaa pakenevat ihmiset ovat tänne tullessaan heti toimintakykyisiä ja tasapainoisia? Sota ja mielenrauha tulee yleiseen teatterilevitykseen festivaalin jälkeen. Lue lisää täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

3. Genetic M

Toimittaja Lone Frank haluaa selvittää, miksi hänen persoonallisuutensa on sellainen kuin on ja pystyykö sitä muuttamaan. Yhtä aikaa hyvin viihdyttävä, sivistävä ja koskettava leffa! Satelliittinäytökset keskiviikkona 27.1. klo 18 Turun, Tampereen, Oulun ja Jyväskylän Finnkino-teattereissa. Katso traileri täältä.

 

4. Call Me Marianna

Dokumentti kertoo puolalaisesta transnaisesta, joka joutuu haastamaan vanhempansa oikeuteen saadakseen sukupuolensa virallisesti vaihdettua. Tapahtuu kuitenkin yllättävä käänne, kun Marianna halvaantuu. Sen jälkeen kyse on hänen hengissä selviämisestään. Herättää kiinnostavia kysymyksiä siitä, mitä "omana itsenään oleminen" ja "selviäminen" oikeastaan tarkoittavatkaan. Katso traileri täältä.

 

5. Alice Cares

Alice-robotti on kehitetty pitämään seuraa yksinäisille vanhuksille. Leffassa seurataan kolmen mummon tutustumista Aliceen – jotkut suhtautuvat nukkeen varauksellisemmin, jotkut avoimemmin. Hulvattomia hahmoja ja kohtauksia sekä kiinnostavaa eettistä pohdintaa. Katso traileri täältä.

 

6. Miss Sharon Jones!

R&B-laulaja Sharon Jones taistelee syöpää vastaan ja pitää uraansa ja bändiään kasassa. Leffan hänestä on ohjannut kaksikertainen Oscar-voittaja Barbara Kopple. Lue lisää täältä

 

DocPoint-dokumenttielokuvafestivaali järjestetään Helsingissä 25.–31.1.2016. Koko ohjelman ja esitysajat löydät täältä.

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla