Uutistoimittaja Piia Pasasella on monta syytä elää mahdollisimman kunnollisesti. Se tarkoittaa, että hänellä tulee aina ensin työ, sitten huvi. Joskus olisi hyvä osata ottaa rennommin.

Uutistoimittaja Piia Pasanen on sisarusparvensa keskimmäinen ja arvelee, että on osaksi siksi luontainen sovittelija ja joustaja.

-Toisaalta olen perfektionismiin taipuvainen suorittaja. Se näkyy myös siinä, että yritän elää mahdollisimman hyvin. Armollisuuden kanssa itseä kohtaan on tekemistä, sanoo Pasanen.

-Noudatan yleensä periaatetta ensin työ, sitten huvi. Toivon, että osaisin ottaa rennommin. Olisi ihanaa joskus lojua sohvalla ilman huonoa omatuntoa odottavista kotitöistä tai kirjoista, jotka ovat lukematta. Tunnen usein, että tekemistä olisi paljon, mutta en ehdi revetä joka suuntaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pasanen yrittää kuitenkin olla kaatamatta tunnollisuuttaan toisten niskaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

-Joskus kyllä huomauttelen lähipiirille tekemättömistä asioista. Itse yritän tehdä asiat mahdollisimman nopeasti alta pois, koska saan tyydytystä siitä, että asiat on tehty.

Aikataulu ratkaisee jaksamisen

Pasanen uskoo, että tasapainoinen aikataulu on elämässä pitkälti hyvinvoinnin perusta.

-Työ on tärkeä osa elämää, mutta en halua, että se koskaan menisi perheen, terveyden tai ystävyyssuhteiden edelle, sanoo Pasanen.

-Tarvitsen myös omaa aikaa. Arkivapaiden ansiosta voin välillä olla ihan vain itseksenikin ja tehdä mitä huvittaa – tai olla tekemättä mitään. Yleensä en osaa olla vain paikallani. Silloinkin kun katson iPadilta rästissä olevia sarjoja silitän tai teen ruokaa samalla.

Kodin lähellä on hyvä kuntosali, jonne Pasanen ehtii työpäivinäkin jo aamulla. 

-Minulla ei siis oikein ole hyviä tekosyitä jättää harrastamatta liikuntaa. Tähtään 4–5 liikuntakertaan viikossa.

Tarkkana terveyden takia

Pasasen isän äiti kuoli vähän yli 60-vuotiaana rintasyöpään, ja syöpää löytyy suvusta muutenkin.

-En halua murehtia liikaa mutta yritän tiedostaa, mitä voin itse tehdä sairauksien ennaltaehkäisemiseksi. Kävin hiljattain ensimmäistä kertaa mammografiassa.

-Äidin puolella on voimakkaasti likinäköisyyttä ja kaihia, ja itsellänikin on ollut pienestä saakka huonot silmät. Näkökykyäni pitää seurata jatkuvasti, Pasanen kertoo.

Muutama vuosi sitten hänen näkökentässään tuntui koko ajan olevan jotain ylimääräistä.Tutkimuksissa suljettiin pois kasvainten ja muiden vakavien ongelmien mahdollisuudet.

-Siihen aikaan ehdin tietysti käydä mielessäni läpi kaikki mahdolliset vaihtoehdot. Pasanen sanoo.

Lue lisää Piia Pasasen Hyvän olon oivalluksista: Hyvä terveys 10/2016
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla