Raikas ja kevyt jälkiruoka syntyy tuoreesta ananaksesta.

6 ANNOSTA

Yksi annos 150 kcal, gluteeniton, laktoositon, munaton

Inkivääri-tähtianismarinadi
1 rkl silputtua tuoretta inkivääriä
2 tähtianista
1 1/2 dl appelsiinitäysmehua tai vastapuristettua appelsiinimehua
2 rkl juoksevaa hunajaa

1 kypsä ananas

Limettirahka
1 dl vispautuvaa vaniljakastiketta (rasvaa noin 10 %)
1 prk (250 g) laktoositon maitorahkaa
yhden limetin hienoksi raastettu kuori
1 rkl limetinmehua
1 tl vaniljasokeria
2 tl hedelmäsokeria

1. Valmista ensin marinadi. Mittaa kattilaan inkivääri, tähtianikset, appelsiinimehu ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä melko kovalla lämmöllä ja ilman kantta noin 10 minuuttia.

2. Käsittele sillä välin ananas. Poista tukevalla veitsellä kova kanta ja lehtiruusuke. Halkaise ananas ja jaa se pystysuunnassa neljäksi lohkoksi. Poista lohkoista kova, puumainen ydin ja leikkaa hedelmäliha irti kuoresta.

3. Viipaloi ananaksen hedelmäliha ja siirrä se kulhoon. Kaada päälle kuuma marinadi. Peitä kulho ja siirrä ananas jääkaappiin maustumaan, muutamaksi tunniksi tai yön yli.

4. Valmista limettirahka. Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita se maitorahkaan. Pese ja kuivaa limetti hyvin ja raasta sen kuori hienoksi. Mausta  rahka limetinkuorella ja -mehulla sekä vanilja- ja hedelmäsokerilla. Tarkista maku. Tarjoa rahka ananaksen kera.

VINKKI

Kypsä ananas tuoksuu hedelmäiselle ja lehdet irtoavat lehtiruusukkeen tyvestä kevyesti nykäisemällä. Kypsän ananaksen väri on kellertävän ruskea. Ananasta voi hyvin kypsyttää muutamia päiviä huoneenlämmössä. Halutessasi voit lisätä ananassalaattiin esimerkiksi kypsää mangoa.